LÜKSET BÜYÜK KARIŞTIRAN” BAKIM EVİNDE HASTALARI ve PERSONELİ COŞTURDU

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran’da geçtiğimiz Pazar günü oldukça güzel bir etkinlik gerçekleşti.
LÜKSET BÜYÜK KARIŞTIRAN” BAKIM EVİNDE  HASTALARI ve PERSONELİ COŞTURDU  

Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyat Topluluğu (LÜKSET) tarafından 2 Şubat 2020 Pazar günü  Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran beldesinde   Kırklareli Valiliği’ne  bağlı Büyükkarıştıran Engelli ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen  etkinlik hasta ve personel tarafından oldukça ilgi gördü.

 

LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler’in  yaptığı  açılış konuşması ile başlayan etkinlik Babaeskiden gelen sanatçı Binnur Güdücüler  ve ekibi Şükrü Güner, Ergün Kabak, Şahin Sezer’in eşliğinde unutulmayan ve en çok sevilen şarkılar ile adeta Türk Sanat Müziği konseri havasında devam etti.

 

Büyükkarıştıran’daki etkinlikte  yine Babaeskiden gelen sanatçı Şinasi Seçkin bağlaması ile söylediği türküler ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

 

LÜKSET ailesinin şairlerinden Emine Özel Summak, Hüseyin Alçeler ve Gürsel İleri okumuş oldukları birbirinden güzel şiirler ile etkinliğe renk kattılar.

 

LÜKSET Başkan Yardımcısı Recai Küllü” de güzel bir şarkı söyleyerek programa katkı sağladı.

 

Programın sunuculuğunu yapan  LÜKSET  Yönetim Kurulu  Üyesi  Erol Cabir Dostagüler

 

yaptığı espriler ile geceyi daha da neşelendirdi.

 

Programın ortasında bakımevi hastalarından olan Feride Kabasakal”ın doğum günü kutlaması yapılırken ve hem keyifli hem de duygusal anlar yaşandı.

 

Son olarak Kırklareli KIRKSEDER yönetiminden olan  bağlama ustası ve Türk Halk Müziği sanatçısı olan Ali Balı  ve yine Kırklareli den gelen  sanatçı Engin Saraç ile birlikte hareketli balkan türküleri ile adeta bir düğün havası yaşandı.

 

Etkinlikte hastalar ve görevli personel birbiriyle kaynaşırken pistte halay çekip doyasıya bir eğlendi.

 

LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler; yapmış oldukları program hakkında şunları söyledi;

“Programı Bakım evi personellerinin talebi üzerine gerçekleştirdik. Daha önce huzur evinde yine böyle bir etkinlik yapmıştık. Bu tür sosyal projelere her zaman açığız. Bu gün burada hastaların ne kadar çok eğlendiklerini gördük ve monoton hayatın dışına çıkıp keyifli neşeli  birkaç saat yaşamalarına vesile olduk. Bazen  duygusal anlar yaşadık, bazen  güldük eğlendik. Biz onları çok sevdik onlar da bizi çok sevdiler. Ayrıca bakım evi çalışanlarının ne kadar özveri ile çalıştıklarına bizzat şahit olduk.  ilerleyen zamanda programın tekrarını yapmamızı talep ettiler ve biz de seve seve tekrar geleceğimize dair söz verdik. LÜKSET olarak daha çok sosyal projelere yer vermeye özen gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde yine farklı konularda dikkat çekmek adına gerçekleştireceğimiz sosyal projelerimiz mevcuttur. Ben buradan halkımıza şunu önemle belirtmek istiyorum. Hasta ve yaşlılarımızı lütfen gidin ziyaret edin onların sadece sevgi şefkat ve ilgiye ihtiyaçları var.”

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 07:16 tarihinde yazdırılmıştır.