CHP İl Başkanlığı’na Lüleburgaz’dan iki aday

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi halk toplantısı dün 12.30-13.15 saatleri arasında yapıldı.
CHP İl Başkanlığı’na  Lüleburgaz’dan iki aday  

Toplantıda CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nın 23 Şubat’ta yapılacak olan İl Başkanlığı seçimi için Lüleburgaz’dan iki aday çıktı.

 

CHP Lüleburgaz önceki dönem ilçe başkanlarından Özgür Kaya ve Avukat Alaaddin Güncer  CHP Kırklareli İl Başkanlığı’na aday olduklarını açıkladı.

 

 

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından 3 Şubat 2020 Pazartesi günü haftalık parti toplantısı yapıldı. Toplantıda Eski İlçe Başkanları Özgür Kaya ve Alaattin Güncer CHP Kırklareli İl başkanlığına adaylıklarını açıkladı.

Parti binasında yapılan toplantıya Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, yeni seçilen CHP İlçe Başkanları, Eski İlçe Başkanları Özgür Kaya ve Alaatin Güncer ile partililer katıldı.

Lülebrugazlı CHP’liler toplantıya yoğun katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Gençlik Kolu Başkanı seçilen Koray Lütfü Kozar’ı tebrik etti. CHP Kırklareli İl Kongresi’nin 23 Şubat’ta yapılacağını söyleyen Gündüz adaylara başarılar diledi.

 Gündüz “ Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından Kızılay’a yapılan bağışların Ensar Vakfı gibi kabul edilemez bir kuruma yatırılmasını konuşmalıyız, bu konunun peşini bırakmamalıyız” dedi.

Daha sonra konuşma yaparak İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Özgür Kaya, Lüleburgaz’da birlik olduğunu ancak il genelinde CHP’lilerin bütünleşemediğini, bunu sağlamak gerektiğini ifade ederek “ Bu konuşmayı akıl ve sükunetle yapma ihtiyacı duyuyorum çünkü yaklaşık 1 buçuk aydır Kırklareli’nin tüm köylerini, tüm il delegelerini tek tek gezdim. Buradaki manzara Lüleburgaz’dan çok farklı. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rejim güçlerinin saldırısını çok farklı bir süreç başlayabilir. Bir savaşın kıvılcımı olabilir. Allah askerimizin yardımcısı olsun” dedi

Kırklareli’nde çoğu ilçenin kaybedildiğini ifade eden Kaya “ Kırklareli’nin 8 ilçesi var. Pınarhisar, Kofçaz, Pehlivanköy ve Demirköy’de AKP kazanırken Kırklareli merkezde bağımsız aday kazandı. Peşinden AKP geldi. Sadece 3 ilçe alabildik. Kırklareli’nin geleceğiyle ilgili ciddi kaygımız var. Oyumuz çok düştü. Alpullu, Mandıra gibi bizde olan beldeleri de kaybettik. Lüleburgaz’ı çıkarırsanız Kırklareli’nde AKP birinci parti. Bunun altından el birliğiyle kalkacağız. Lüleburgaz’da ise 4 belediyemiz var. Hepsini kazandık. 5 İl Genel Meclis Üyemizin 4’ünü, 31 belediye meclis üyesinin 27’sini aldık. Lüleburgaz bunu başardı. Bu başarıyı Kırklareli’ne yaymamız lazım. İl Başkanlığı görevi ateşten gömlek olacak. Kırklareli’nde eskiden CHP’li olan bağımsız aday kazandı. Onunla beraber CHP’liler de ikiye bölündü. Lüleburgaz’da birlik var, Kırklareli’nde de olmalı. Bunu başaracak Lüleburgaz örgütüdür. Sandıktan kim çıkarsa çıksın yanında olacağız. Kanal İstanbul AKP’nin ilk saldırılarının işaretidir. Buna karşı duracağız. Kırklareli’nde tarlaların neredeyse hepsi satılmış. Yılda 25 bin tapu satılmış. 10 yılda 250 bin tapu yapar. Topraklarımız yağmalanıyor. Trakya’da yeni bir İsrail çalışması var” diye konuştu.

Adaylığını açıklayan diğer isim Alaaddin Güncer ise “ Tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından 23 Şubat’ta da il kongresi yapılacak. Kırklareli’nde sen, ben kavgasını bitirip biz olmak istiyoruz. Çekişmelerin sadece kongre salonunda kalmasını istiyoruz. Ancak Kırklareli’nde bu sorunu aşamıyoruz. Tüm yönetimlerimiz ile birlikte omuz omuza yürümek istiyoruz. Tüm vatandaşımıza umut aşılamak istiyoruz. Güçlü bir Kırklareli Örgütü kurmak istiyoruz. Sorumluluk omuzlarımızda. Bu yüzden 23 Şubat’ta yapılacak İl Kongremizde İl Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum” dedi. 

Daha sonra Ünal Başkur da konuşma yaparak geçen hafta Kırklareli’nde adaylığını açıkladığını ve nedenini anlattı.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:42 tarihinde yazdırılmıştır.