Turabi Kayan, gazilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, emeklilik maaşları kesilen gazilerin yaşadığı mağduriyeti hatırlatarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Gazilerimize yapılan bu muameleyi reva görüyor musunuz ?” diye sordu.
Turabi Kayan, gazilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi  

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Ekim ayında TBMM’de çıkarılan torba yasayla yapılan değişiklikle engelli vatandaşlara sağlanan erken emeklilik haklarının ellerinden alındığını, haktan yararlanan gazilerin ise emeklilik maaşlarının kesildiğini hatırlattı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, “  Terörle mücadelede, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için kimi kolunu, kimi bacağını, kimi gözünü, kimi kulağını kaybeden gazilerin TBMM’de, Ekim ayında kabul edilen torba kanunla yapılan değişiklik ile engelli vatandaşlara sağlanan erken emeklilik haklarını elinden alarak, haktan yararlanan gazilerin ise emeklilik maaşları kesildi.

Terörle mücadele operasyonlarında yaralanan gazilere ve engelli vatandaşlara sağlanan erken emeklilik hakkından yararlanabiliyor ve 3 bin 600 prim günü, 15 yıllık sigortalılık süresiyle de emekli olabiliyorlardı.

TBMM’de Ekim ayında kabul edilen torba kanunla yapılan değişiklik ile gazilerin erken emeklilik haklarını ellerinden alınmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik maaşı alan Gazilerimizin de emekli maaşları kesilmiştir” diye konuştu.

Milletvekili Kayan, daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı olarak yanıtlaması için şu soruları yöneltti.

“1-Terörle mücadelede, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için kimi kolunu, kimi bacağını, kimi gözünü, kimi kulağını kaybeden gazilerimize yapılan bu muameleyi reva görüyor musunuz ?

2-Gazilerimize yapılan bu haksızlığı gidermek ve gazilerimiz arasındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak  adına, hükümet olarak gerekli adımları atacak mısınız ?”

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.