Medikent’ten sağlık söyleşisi

Lüleburgaz Medikent Hastanesi tarafından Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle “Gençler ve Kadınlarda Nöropsikiyatrik Hastalıklar” konulu sağlık söyleşisi gerçekleşti.
Medikent’ten sağlık söyleşisi  

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) 25 Ocak 2020 Cumartesi günü 14.00-16.00 saatlerinde Sara Kaplan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Medikent Hastanesi hekimlerinden Nöropsikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kemal Bayülkem, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Aslan Tekataş, Uzm. Psikolog Zerrin Kalender ve Diyetisyen Müjgan Mutlu Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Sara Kaplan’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Nöropsikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kemal Bayülkem, nöroloji ve nöropsikiyatri bölümleri ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra Panik Atak hastalığı, belirtileri, tedavisi ve korunmak için alınacak önlemler ile ilgili detaylı bir sunuş gerçekleştirdi.

Etkinlikte daha sonra Uzm. Psikolog Zerrin Kalender, Panik Bozukluk ve Davranışsal Bilişsel Terapi konusunda bilgiler verirken Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Aslan Tekataş; nöroloji hastalıkları içerisinde yer alan Epilepsiler, Baş Dönmeleri, Baş Ağrıları, MS ve Periferik Nöropati hastalıkları ile ilgili konuşmasını yaptı.

Son olarak söz alan Diyetisyen Müjgan Mutlu Kaya ise nöroloji ve nöropskiyatri hastalıklarına neden olan yanlış ve sağlıksız beslenme şekilleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğe Lüleburgazlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı etkinliğe Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Cebelli, Gençlik Meclisi Başkanı Ayberk Cengiz, Lüleburgaz Belediyesi Tesisler Müdürü Şeniz Öztürk Gedemen’in katılım gösterdi.

Program sonunda Şeniz Öztürk Gedemen, Prof. Dr. Kemal Bayülkem, Doç. Dr. Aslan Tekataş, Uzm. Psikolog Zerrin Kalender ve Diyetisyen Müjgan Mutlu Kaya ve sara kaplan’a çiçek takdim etti.

Buğra KAYA

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:41 tarihinde yazdırılmıştır.