CHP’de gündem Lüleburgaz’ın sorunları

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 27 Ocak 2020 Pazartesi günü geleneksel parti toplantısı gerçekleştirildi.
CHP’de gündem   Lüleburgaz’ın sorunları

 

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Yönetimi ve partililer katılım gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Devrim Gündüz, sözlerine Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

23 Ocak tarihinin kendileri için kara bir gün olduğunu belirten Gündüz, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, İsmail cem gibi değerlerin öldürüldüğü gün olduğunu söyledi.

HALK LİS’li gençlerin parti binasına kütüphane kurmak istediğini ifade eden Gündüz, partinin buna ihtiyacı olduğunu ve kendilerinin bundan memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz cuma günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla pavyonların durumunun değerlendirildiği toplantıya değinen Gündüz “Ortaya güzel bir sonuç çıktı. Eksiklik tespit edildi. Belediyenin, kaymakamlığın, ilçe emniyetin eksikliği yok. Kapatmalarla ilgili gereken herşeyi yapmışlar. Eksiklik mevzuatta. Öncelikle yeni düzenlemelerin yapılması gerekir” dedi.

Daha sonra konuşan İlçe yöneticisi Nalan Şirin, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmeti, yakınlarına başsağlığı diledikten sonra 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden Uğur Mumcu anısına şiir okudu. Şirin “Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okkan, Bahriye Üçok, İsmail Cem ve nicelerine uğurlar olsun. 24 Ocak 1993 Pazar günü. Apansız bir ölüme çevrildi anahtar. O tarihten sonra kar Ankara’ya hiç beyaz yağmadı” dedi.

Daha sonra konuşan Hakan Dedeoğlu ise “Gerçekten partimiz çok hızlı şekilde gelişen seçimlerle ilgili iktidara doğru koşuyor. Bunu gerçekten çok iyi değerlendirmek zorundayız. Hazırlıklı olmalıyız. Gerçekleri somutlaştırarak hareket etmeliyiz. Geçmişte olduğu gibi taşı koysak seçiliriz diye düşünürsk iktidarı alamayız. Bizdeki taş olmayanlar taş olanları seçerse bu bir aldatmaca olur. Buna dikkat edelim. Uğur Mumcu gerçekten çok cesur, bilgili, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayan bir insandı. Uğur mumcu için 12’den vurmak onu hayatından etti. Bizler onu yalnız bıraktı. Bir uğur mumcu sayısı çokça olsaydı en azından bu şekilde öldürülme yolu seçilmezdi” dedi.

TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca’ya Allah’tan rahmet dileyen Dedeoğlu “ Bu insanlar zor yetişiyor. Trakya toprakları amaç dışı kullanılamaz dedik. O bunun en büyük savunucusuydu” diye konuştu.

Hayrettin Karaca Fidanlığı

Daha önce çöplük alanını Atatürk ormanı yapmak istediklerini söyleyen Dedeoğlu, uygun görülmesi halinde “Hayrettin Karaca Fidanlığı” yapmak istediklerini belirtti.

Pavyon konusuna da değinen Hakan Dedeoğlu “Hukuk devleti diyorlar ya. Hukuk devleti bu milletin önünü asla açamaz. Sadece adalet bu ülke insanın önünü açabilir. O yüzden biz başta partimiz olmak üzere temsiliyeti olanlar öne çıkmalıyız. Bu olay sonrası kaymakam belediye başkanı savcı, jandarma ve emniyet müdürü Edirne’de ki hakime gittiler. Bu sadece hukuk devleti noktasında olsaydı bu kişilerin oraya gitmesi gerekmezdi. Hukuk boyutu meselenin önünü açmıyor. Yetmedi. Burada kapatılıyor orada hakim açıyor denildi. Buradaki halk bu işi istemiyoruz dediği takdirde hiçbir hukuk oun önünü istediği şekilde açamaz. Çok ciddi bir sorun. Yanılmıyorsam 50 küsür yer var. Olağanüstü kötü. Yasakla nereye varılır diyorlar. Ne yapalım o zaman? Böyle bir çirkinlik böyle bir hafiflik asla olmaz. 4 sokak var. Okullar sokağına giriyorum. 10-20 kadın kapının önünde. Ben çocuklarıma nasıl anlatacağım. Utanç verici bir durum bu” ifadelerini kullandı.

28 bin imza toplandı

Toplantıda pavyonların kapatılması veya şehir dışına taşınması için toplanan imza sayısının 28 bin olduğu söylendi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 01:32 tarihinde yazdırılmıştır.