Eğlence mekanlarında denetimler sıklaştırılacak

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 24 Ocak 2020 Cuma günü Lüleburgaz’a ziyaret gerçekleştirdi. Vali Bilgin, geçtiğimiz hafta ilçemizde bulunan bir eğlence mekanında yaşanan silahlı çatışma üzerine TPAO Trakya Bölge Müdürlüğü İdari Binası’nda bir toplantı düzenledi.
Eğlence mekanlarında denetimler sıklaştırılacak  

Toplantıda eğlence mekanlarında belediye ve emniyet özelinde yapılan denetimlerin artması, kamera sistemi takılması, hukuki mevzuatlardaki eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapılması ve konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le görüşülmesi kararları alındı.

Basına kapalı yapılan toplantıya Kırklareli Valisi Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,  Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Erol Özgür, Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Kaya Atay, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Selçuk Çengeloğlu, AK Parti Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanı Ömür Gökmen, Lüleburgaz Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, Lüleburgaz Kızılay Başkanı Mustafa Gamsız, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, Lüleburgaz Kent Konseyi temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin “ İlçemizde maalesef bir elim olay yaşandı. Bir polis memurumuz bir de vatandaşımız yaralanmıştı. Bugün polis memurumuzu ziyaret ettik. Yaralımız da şu an ameliyat olduğu için kendisini ziyaret edemedik. Daha önce arkadaşlarımız ziyaret etmişti. İnşallah normal servise çıktığında kendisini ziyaret edeceğiz. Bugün özelikle Lüleburgaz’daki içkili eğlence yerleriyle ilgili olarak vatandaşlarımızdan bazı serzenişler geliyordu. Onlarla birlikte bu eğlence mekanlarının öncelikle vatandaşlar açısından ne gibi sorunlar teşkil ettiğini aslında bizler biliyoruz. Daha önce çeşitli sohbetlerde dile getirildi ama bunu çok geniş katılımla, ilçemizdeki siyasi partilerin temsilcileri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının tüm temsilcileri, kamu yöneticileri ve milletvekilimiz olmak üzere il genel meclis üyelerimizle birlikte değerlendirme yaptık.

Bu değerlendirmede öncelikle bu mekanların hukuki zemininin oluşturulması ve burada işlenen suç ve suçla mücadele kapsamında neler yapılabileceği, bu konudaki hukuki mevzuat açısından ve uygulama açısından ne gibi eksikliklerin olduğunu tarafları bizzat dinleyerek tespit ettik. Bu açıdan da Valiliğimizin gördüğü eksiklikler varsa onları gidereceğimizi not ettik. Bununla ilgili 2-3 alanda eksiklikler tespit ettik. Bunları yapacağız. Özellikle idari aşamada yapılması gerekenlerin yanında yargı boyutuyla, hukuki zeminde nasıl savunmalar yapılması gerektiği hakkında da çalışmalar yapıldı. Çok güzel sonuçlar çıktı. İnşallah bu yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde hep birlikte hukuki mevzuatlardaki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili, siyasi partiler temsilcileri başta olmak üzere STK’lar, TBMM’ye yasa değişikliğiyle ilgili talepte bulunacaklar. Oradaki siyasi parti genel kurulları bu konuda karar verecektir. Bizler de ayrıca valilik olarak yapılan denetimlerin özellikle belediye ve emniyet özelinde daha da sıklaştırılması ve buraların suç oluşturan yerler olmaması için başta kamera takılması olmak üzere tüm tedbirleri alacağımızı belirttik. Bunun haricinde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le görüşmeler yapacağız. Ben çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Bütün arkadaşlar adına da katılabilirim. Katılımcı olan tüm arkadaşlarımızla görüş birliği içinde olduğumuzu, hepimizin aynı düşüncede olduğunu belirtebilirim. Ancak bazı hukuki sıkıntı ve eksikliklerin olması nedeniyle bu konuda tam bir çözüm üretilemediğini de belirtmek istiyorum. Bunlar giderilirse bizim için çok daha kolay zemin oluşacaktır” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 09:28 tarihinde yazdırılmıştır.