Özgür Kaya, saatin hikayesini açıkladı

CHP Kırklareli İl Eğitim Koordinatörü ve CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, yeni yıllar birlikte CHP Kırklareli İl Delegeleri’ni ziyaret ederek saat hediye etmeye başlamıştı.
Özgür Kaya, saatin hikayesini açıkladı  

Bu ziyaretle ilgili olarak da parti içinden değişik yorumlar gelmeye başlamıştı.

 

CHP Kırklareli İl Başkan adayı olduğu konuşulmaya başlanan Özgür Kaya, nedeni saat dağıttığı ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Özgür Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl başkanlığı seçimleri öncesinde Kırklareli’nde 8 ilçe belediyesinden sadece 3’ünün CHP’li olduğu, 5 ilçe belediyesi ile birlikte Alpullu ve Mandıra gibi önemli Belde Belediye Başkanlıklarını kaybettiğimiz gerçeği ve bu belediyelerin nasıl geri alınacağı sorusu en önemli gündem maddemizdir. Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi olan Kırklareli’nde kalenin 8 burcundan 5’inin yıkılmış olduğu gerçeği hepimizin içini acıtmaktadır.

 

Bu gün en acil görevimiz şehrimizde partimizi yeniden ayağa kaldırarak kaybettiğimiz 5 ilçe belediyesini geri almaktır. Bölgemizde yeniden güçlü CHP’yi yaratmak için Atatürk gibi düşünmek, kararlılıkla hedefe yürümek ve vazifeye atılmak için içerisinde bulunduğumuz durumun zorluklarını düşünmemek gerekiyor. İşte bu yüzden bu yeniden diriliş hareketinin bir işareti olarak, Conkbayırı’nda Mustafa Kemal’in hayatını kurtaran saati sembol seçtik.  1915’te bir saat bir insanın hayatını kurtardı ve o insan ulusun kaderini değiştirdi.

 

Biz de delegelerimize hediye olarak bu saatleri dağıtırken; Atatürk gibi düşünün, başarabiliriz, o gün bir saat bir milletin kaderini değiştirmişti, bugün bir saat bir şehrin KIRKLARELİ’nin kaderini değiştirebilir, diye anlatıyoruz.

Tüm Türkiye iyi bilir ki; Cumhuriyet Halk Partisi delegesi asla her hangi bir menfaat, çıkar ya da beklenti karşılığında oy kullanmaz. Delegemizin her zaman önceliği önce Vatanın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Kırklareli’nin aydınlık geleceğidir.

 

Trakya’da düştüğümüz bu zor durumdan el birliğiyle çıkacağımızda inancımız tamdır. Şimdi tüm delegelerimizle hepimiz saatlerimizi özgürlüğe ve yeniden dirilişe ayarlayıp, il başkanlığı seçim tarihinin belirlenmesini bekliyoruz. Partimizin kalesi olan Kırklareli’nde yıkılan burçlarımızı yeniden ihya edecek ve Kırklareli’nden yükselecek özgürlük güneşinin tüm Türkiye’yi aydınlatması için mücadelemize devam edeceğiz.”

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:42 tarihinde yazdırılmıştır.