ADD genel kurulu yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Lüleburgaz Şubesi’nin 13. Olağan Genel Kurulu 25 Ocak 2020 Cumartesi günü Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde yapıldı.
ADD genel kurulu yapıldı  

Kongreye CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, ADD Trakya Bölge Sorumlusu Melek Esmer, ADD Lüleburgaz Şubesi Kurucu Başkanı Hakan Dedeoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığına İsmail Yurdatapan’ın seçildiği genel kurulun üyeleri Ebru Ergun ve Sevda Ersin seçildi. ADD Trakya Bölge Sorumlusu Melek Esmer’in açılış konuşmasını yaptığı kurulda devrim şehitleri Mustafa Fehmi Kubilay, Gaffar Okkan, Uğur Mumcu gibi isimler anıldı.

Ardından Şube Başkanı Hatice Çetinaslan tarafından çalışma raporları okundu. Sayman ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ve yönetim ve denetim kurulların aklanmasının ardından Hatice Çetinaslan teşekkür konuşması yaptı.

Dedeoğlu sert konuştu

Ardından söz alan Hakan Dedeoğlu, ADD’nin kamu yararına kurulan bir dernek olduğunu belirterek “ Bu dernek bizim için kutsaldır. Mustafa Kemal Atatürk kimsenin ağzına sakız edilemez. Bu şube yönetimi onun, bunun adamı olmamalıdır. Biz şubeyi açtığımızda 925 üye vardı, şuan 203.” ifadelerini kullandı.

“Samimi olunsun”

Şubenin faaliyetlerine değinen Dedeoğlu “Her eyleme samimi olarak katılmak gerekiyor” dedi.

“Şube binasında içki içiliyor”

Uyarılarını sürdüren Dedeoğlu, eski yönetimlerde şube binasında içki ve sigara içildiğini söyleyerek “ Daha önceki yönetimlerde şube binasında sigara içiliyordu. Gençler gelmiyor diye şikayet ediyorlar. Gelmesin daha iyi, sigarayı geçtim içki bile içiliyordu. Böyle saygısızlık olmaz. Bu fırsat verilmesin. Özgünlüğümüzü kaybetmeyelim, Atatürk çizgisinde duralım. Biz burayı aldığımızda 6 bine aldık. Giderken 7 bin bıraktık. Şuana göre 240 bin eder” diye konuştu.

Üye sayısındaki düşüşe değinen Bülent Metin ise “ 1994’te üye sayısı 725’ken 2020’de 203 üye var. Nüfus artıyor, üye azalıyor. Bunun nedeni tespit edilip sorun çözülmeli” dedi.

Genel kurulda daha sonra seçime geçildi.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 12:42 tarihinde yazdırılmıştır.