Lüleburgaz Belediyesi’nde TİS imzalandı

Lüleburgaz Belediyesi ile DİSK GENEL-İŞ sendikası arasında 23 Ocak 2020 Perşembe günü Lüleburgaz Belediyesine ait şantiyede 2 yıl geçerli olmak üzere Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
Lüleburgaz Belediyesi’nde TİS imzalandı  

Düzenlenen imza törenine Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Kaya Atay, DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Lüleburgaz Belediyesi daire amirleri, sendika temsilcileri, Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş bünyesinde çalışan işçiler katıldı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, “ Sevgili çalışma arkadaşlarım, bir toplu iş sözleşmesinin daha sonuna geldik. Belediyemiz ve sendikamız anlaşma sağladı. Belediyemiz olarak personelimizin daha iyi koşullarda, iş güvenliği açısından daha sağlıklı ortamlarda çalışmasını sağlamak amacıyla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hep birlikte üretiyor ve paylaşıyoruz. Hizmet kalitemizi, çalışma şartlarımızı daha iyi şartlara çıkarmak için bilimin ve teknolojinin imkanlarını da kullanarak kendimizi geliştirmeliyiz. Hepimiz için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

İmzaların atılmasının ardından konuşma yapan DİSK Trakya Şube temsilcisi Salim Şen, sözleşme hakkında bilgiler verdi. Ülkede yaşanan ekonomik kriz,  işsizlik ve ekonomik krizin ücretli çalışanlara yaşattığı zorluklara dair bilgilendirici bir konuşma yaptı.

Salim Şen, anlaşmayla biten toplu sözleşmelerin tamamının kıymetli olduğunu söyleyerek Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Törenin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

2 yıl geçerli olacak olan sözleşme kapsamında Lüleburgaz Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu işçilerin ücretine ilk yıl yüzde 5,5+5,5 ikinci yıl yüzde 6+6 zam yapılacak.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 18:31 tarihinde yazdırılmıştır.