Bağımlılıkla Mücadele Kurulu toplandı

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Kurulu toplanarak ilçemizde uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan faaliyetleri ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele edilmesi için yapılacak çalışmaları değerlendirdi.
Bağımlılıkla Mücadele Kurulu toplandı  

Lüleburgaz Bağımlılıkla Mücadele İlçe Kurul Toplantısı 22 Ocak 2020 Çarşamba günü Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya başkanlığında gerçekleşti. Lüleburgaz Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Koca, İlçe Jandarma Komutanı Ömür Gökmen, Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, SYDV Müdürü Alpaslan Akçakavak, Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sibel Doğan ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda; ilçemizde bulunan okulların çevresinde tek sigara satışı yapanların güvenlik personelleri tarafından tespit edilmesi ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından işlem uygulanması, park ve bahçelerin tamamına kamera sistemi yerleştirilerek denetlenmesi, bağımlılıkla ilgili eğitimlerin vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarına yaygınlaştırılması ve eğitim verilmesi, metruk binaların yıkılmasının takibi konularında karar alındı.

Bağımlılıkla mücadele konusuna hassasiyet gösterdiklerini belirten Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, kurumlar olarak bu hassasiyeti artırmak istediklerini ve bu konuya önem verdiklerini belirtti.

Bağımlılıkla Mücadele toplantısında ilk sunumu Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bora Aslan yaparak üniversite ve lise öğrencileri arasında dijital bağımlılık, akıllı telefon bağımlılığı, bilgisayar oyun bağımlılığı, kitap okuma ve akıllı telefon kullanımı arasındaki ilişki konularında araştırmalarını anlattı.

Daha sonra sunumunu gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca ise madde bağımlılığı, bağımlılık yapıcı maddeler, merkezi sinir sistemini fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak uyaran maddeler, bonzai kullanımı konularında araştırmalarını aktardı.

Müdür Ali Koca, İlçe Emniyetinin bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığı çalışmaları, yakalanan ve tutuklanan kişi sayılarını, ele geçirilen bağımlılık yapıcı maddeleri de söyleyerek kurul üyelerini bilgilendirdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 13:27 tarihinde yazdırılmıştır.