Künyesiz ürün satan pazarcıya 11 bin TL ceza

Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç bir açıklama yaparak pazarcıların satışını yaptığı sebze ve meyvelerin üretim yerlerini, cinsini, miktarını, hangi üretici ve işletmeye ait olduğunu, varsa sertifika bilgilerini bulunduran künyelerin bulundurulması gerektiğini belirtti.
Künyesiz ürün satan pazarcıya 11 bin TL ceza  

Oda Başkanı Abdullah Koç yaptığı açıklamada “  Künyesi bulunmayan sebze ve meyvelerin toptancı hallerinden çıkışına izin verilmemesi, sebze ve meyvelerin perakende satışının yapıldığı pazar yerleri, market, bakkal ve manavlarda ürün künyelerinin bulunup bulunmadığının denetlenmesi ve künye bulundurulmaması durumunda kanunun 14.maddesi 1. Fıkrası(e) bendine istinaden idari para cezasının uygulanması hususları Ticaret Bakanlığınca tüm Büyükşehir/il, ilçe ve belde belediyelerinbe bildirilmiştir.

Bu kapsamda Federasyonumuza bağlı odalarımıza kayıtlı üyelere idari para cezası uygulanmaması için toptancı hallerinden yapılan satın alımlarda ürün künyesinin tüccar veya komisyonculardan temin edilerek doğrudan üreticilerden yapılan satın alımlarda ise hal kayıt sistemine yapılacak bildirim sonucunda oluşan etiket formatındaki künyenin basılarak satışa sunulan malların kap veya ambalajlarının üzerinde bulundurulmasını sağlamak zorundadır” dedi.

Başkan Abdullah Koç, Federasyon tarafından alınan karara aykırı hareket edenler için 2020 yılı için 11 bin 735 TL idari para cezası uygulanacağın belirtti.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 21:57 tarihinde yazdırılmıştır.