Bulgaristan Göçenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

Lüleburgaz’da Bulgaristan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(BUL-GÖÇ) kuruldu. Dernek, Yılmaz Mahallesi Ziraat Bankası arkası Engin Pasajı’nda faaliyete geçecek.
Bulgaristan Göçenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu  

İşletmeci Yüksel Mert’in başkanlığında açılan derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor ; Dijital Medya Pazarlama- Ozan Akarsu, Fizyoterapist-Hüsnü Akay,  Öğretmen Emine Cengiz Mert,  Makine Mühendisi Hüseyin Dönmez , Bilgisayar Mühendisi Gürkay Geniş,  İşletmeci Ersin Hatipoğlu, Kimya Mühendisi Ferdi Keskin, Muhasebeci  Erdal Mutlu,  Avukat Mümin Neşetoğlu, Öğretim Görevlisi Utku Mehmet Öden, Uluslararası İlişkiler Dış Pazarlama Hatice Öztürk, Kimya, Evren Yemek Müdürü Seven Öztürk, Avukat  Saniye Sönmez, İlçe Milli Eğ. Şef Ramadan Şentürk, Avukat Sevda Tandoğan, Pazarlamacı Semra Tuncel, Bir Nefes Hastanesi Muhasebe Recep Vatansever.

Yüksel Mert yaptığı açıklamada “1989 yılında henüz 6 yaşındayken Bulgaristan'dan Zorunlu Göçü ailemle birlikte bizzat yaşadım. Sahip oldukları herşeyi bir çırpıda bırakıp sil baştan hayata tutunmak için ailemin verdiği mücadelelere şahit oldum, küçük çocuk halimle onlara biraz destek olmak için hem çalıştım hem de okudum. Allaha şükür Anavatanımız da tekrardan yerlendik, yurtlandık; iş-aş sahibi, aile sahibi olduk. Tabii tüm sorunlarımız bitmedi, yüzyıllardır atalarımızın yaşadığı şuan Bulgaristan Devleti sınırları içerisinde yer alan topraklarda ailelerimiz, akrabalarımız soydaşlarımız kaldı. Bulgaristan da da Türkiye' de de Vatandaşlık, Mülkiyet, Kültürel, Sosyal,Ekonomik sorunlarımız oluştu. İşte bu nedenle benle neredeyse aynı durumları yaşamış arkadaşlarla beraber 'Balkan Göçmen İnsiyatifi' ni oluşturduk. Sık sık biraraya gelerek karşılaşılan sorunlar hakkında istişare ederek çözüm yolları konusunda kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Son dönemde bu sorunların dile getirimi ve çözümü konusunda, aynı zamanda da hemşehrilerimiz arasındaki Birlik, Beraberlik ve Dayanışmanın arttırılması konusunda dernek kurmanın hasıl olduğuna karar verdik. Bu gün itibari ile Derneğimiz 'Lüleburgaz Bulgaristan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' (LÜLEBURGAZ BUL-GÖÇ) Resmen Kurulmuştur. Tüm Lüleburgazımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 05:41 tarihinde yazdırılmıştır.