“Belediyemiz sınırları içerisinde pavyon ruhsatlı iş yeri bulunmamaktadır”

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, bir basın açıklaması yaparak ilçemiz sınırları içerisinde pavyon ruhsatlı iş yeri bulunmadığını, mevzuata aykırı hareket eden işletmelerin ise ruhsatlarının iptal edildiğini belirtti.
“Belediyemiz sınırları içerisinde pavyon ruhsatlı iş yeri bulunmamaktadır”  

Özgür, silahlı çatışmanın yaşandığı iş yeri dahil 4 işletmeye güvenlik açısından ruhsat verilmediğini  ancak yargı kararları sonucunda ruhsat çıktığını ifade etti.

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde pavyon ruhsatlı işyeri bulunmamaktadır. İşyerleri bar, birahane ve içkili lokanta olarak ruhsatlandırılmakta, Belediye Meclisi’nce belirlenen içkili yer bölgesi dışında alkollü işyeri açılmasına izin verilmemektedir. Bu işyerleri açılırken kat maliklerinin %51 muvafakati aranmakta ve 9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerince ruhsat işlemleri sonuçlandırılmaktadır.

Mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari para cezaları, süreli/süresiz kapatma cezaları ve ruhsat iptali uygulanarak mühürleme işlemleri yapılmaktadır. Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından gelen tespitler titizlikle değerlendirilmekte olup olumsuz görüş verilen işyerlerine ruhsat düzenlenmemekte, mevzuata aykırı olarak faaliyet gösteren işyerlerinin ruhsatları iptal edilmektedir.

Belediyemiz sınırları içinde faaliyet gösteren 2 işyerinin ruhsatları iptal edilmiş olmasına rağmen alınan kararlar ve yapılan işlemler yargı kararları ile iptal edilmiştir.  5 işletmenin güvenlik ve asayiş açısından uygun olmadığından işyeri ruhsat başvuruları olumsuz sonuçlanmış olmasına karşın yine yargı kararları kapsamında olayın yaşandığı işyeri dâhil 4 işletme işyeri ruhsatı almaya hak kazanmıştır. İdarenin iş ve işlemleri yargı denetimine tabidir. Mevzuat hükümlerine aykırı faaliyet gösteren işyerleri ile ilgili idari işlemler yasal sınırlar içinde devam etmektedir”

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 13:08 tarihinde yazdırılmıştır.