CHP’li kadınlar Zübeyde Ana’yı andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölüm yıldönümünde CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolu Başkanlığı tarafından anıldı.
CHP’li kadınlar Zübeyde Ana’yı andı  

Lüleburgaz Zübeyde Hanım Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hamiyet Gülaçar, belediye daire amirleri, CHP İlçe Örgütü ve CHP İlçe Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Etkinlikte CHP Lüleburgaz Kadın Kolu Başkanı Münevver Ardagül basın açıklaması yaptı. Ardagül açıklamasında“ Bugün burada cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın vefatının 97.yılında kendisini saygı ile anıyoruz.

Zübeyde Hanım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin en değerli figürlerindendir. Ulu Önder, İstiklal ateşini tutuşturmak için Anadolu’ya geçtiğinde asi subayın annesi olarak hem dönemin padişahı ve İstanbul hükümetinin hem de işgal kuvvetlerinin tüm baskı, aşağılama ve eziyetlerine göğüs germiştir. İşgal yıllarında evi çeşitli bahanelerle defalarca basılmıştır. Asi subay Mustafa Kemal hakkında padişah tarafından idam kararı verilmiş, Zübeyde Hanım kararın infaz edildiğini zannettiğinde anne yüreği acıya dayanamamış, felç geçirmiştir. Ancak cumhuriyetin kurucusunun annesine yakışır bir onurla dik durmuştur. Cumhuriyeti dünyaya getiren bu Türk kadınının hatırası karşısında saygı ile eğiliyoruz.

Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdiği seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Biz kadınlar cumhuriyet değerlerine senin yetiştirdiğin evlat sayesinde sahip olduk. Minnettarız Zübeyde Anne” diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra Zübeyde Hanım heykeline çiçek ve karanfil bıraktılar.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 15:18 tarihinde yazdırılmıştır.