YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ; “BU SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ”

Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi’nde bulunan bir eğlence mekanında 10 Ocak 2020 Cuma günü saat 22.00 sıralarında çıkan silahlı çatışmada biri polis memuru olmak üzere 2 kişi silahla yaralandı.
YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ;  “BU SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ”  

Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi Edirne Caddesi üzerinde bulunan bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından ne olduğunu öğrenmek için mahalle sakinleri ile birlikte tartışmanın yaşandığı yere gelen   Lüleburgaz Özerspor Başkan Volkan Düğücü ile polis memuru Mümin Kula silahla vurularak yaralandı.

Silahlı kavgaya karışan 9 kişi gözaltına alınırken olay yerinde kullanıldığı düşünülen çok sayıda silaha el konuldu.

Olayın ardından toplanan vatandaşlar, bu tip eğlence mekanlarını şehir içinde istemediklerini belirterek mekana taş ve sopa ile saldırdılar.

Jandarma ve özel hareket ekipleri yolu kapatarak Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı(TOMA) ile olaya müdahale etti.

Olayda yaralanan polis memuru Mümin Kula Lüleburgaz  Medikent Hastanesi’nde, Lüleburgaz Özerspor Kulübü Başkanı Volkan Düğücü ise Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Olayların yaşanması üzerine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan ve Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, olay yerine gelerek konu ile ilgili incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Koca, mahalle sakinleriyle görüşerek olayların yatışmasına yardımcı oldu.

Lüleburgazlıları korkutan gece

Yaşanan olay Lüleburgazlılara korku dolu anlar yaşatırken, eğlence mekanlarının kapatılması veya şehir dışına taşınması için imza kampanyası başlatıldı.

Biz de Hürfikir Gazetesi olarak başlatılan imza kampanyasına tam destek verirken  Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’yi sorunu kökünden çözmek için göreve davet ediyoruz.

Murat Mahir ALTAN

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 12:47 tarihinde yazdırılmıştır.