LÜLEBURGAZ’DA PAVYON SORUNU KANGREN OLMUŞTUR!

CHP Kırklareli İl Eğitim Koordinatörü ve CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya yaptığı açıklamada; “Lüleburgaz’da kangren olmuştur” dedi
LÜLEBURGAZ’DA PAVYON SORUNU  KANGREN OLMUŞTUR!  

Bu sorunu yetkililerin bir araya gelerek çözebileceğini de belirten Özgür Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Özellikle son 5 yılda Lüleburgaz’ımızın merkezinde hemen her köşe başında açılan ve sayısı yüzlerle ifade edilen pavyonlar, Lüleburgaz’daki sosyal hayatı da olumsuz yönde etkilemeye başlamıştır. Son olayda gördüğümüz gibi, pavyon sahiplerinin ele geçirdikleri ekonomik güç, pavyon sayısındaki engellemez artış ve bunlara karşı oluşan toplumsal tepki, kitlesel çatışmaları ortaya çıkartabilecek kadar büyümüştür.

Kimlerin hangi gerekçe ile ruhsatlandırdığını tam olarak bilmediğimiz, pavyon açma ve çalıştırma izinleri konusunda yetkililer tarafından toplumun tam olarak bilgilendirilmediği ve muhatabın kim olduğunun çözülemediği pavyon sorunu, tüm muhatapları tarafından bir an önce ele alınmalı, kalıcı ve kesin bir çözüm sağlanmalıdır. Bizler, Lüleburgaz halkı olarak, bu sorunun çözümü için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu defalarca tüm yetkililerle paylaştık. Gerek devlet yetkililerin, gerekse belediye görevlilerinin de bu sorunda üzerlerine düşen görevleri bir an önce yerine getirerek toplumsal huzurumuzun ve toplumsal barışımızın tekrar kalıcı bir biçimde tesis edilmesini bekliyoruz.  Bizim için Başka Lüleburgaz yok ve yaşanılabilir bir Lüleburgaz için bu sorunun tüm tarafları ve Lüleburgaz halkı ile birlikte açık ve dürüstçe konuşarak çözüme davet ediyoruz.” Diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:46 tarihinde yazdırılmıştır.