LÜLEBURGAZ’DA BİR MOTİVASYON ATÖLYESİ “BURCU ÇALIŞKAN İLE MOTİVASYON ATÖLYESİ”

Yaşam hikâyesiyle birçok kişiye cesaret veren, İrem Eğitim Kurumu ve Danışmanlık firması sahibi, aynı zamanda gazetemizin köşe yazarı Burcu Çalışkan bir ilke daha imza attı ve “Motivasyon Atölyesi”ni hayata geçirdi
LÜLEBURGAZ’DA BİR  MOTİVASYON ATÖLYESİ  “BURCU ÇALIŞKAN İLE MOTİVASYON ATÖLYESİ”  

. Lüleburgaz’da hatta ülkemizde böyle bir atölyeye çok ihtiyaç olduğunu belirten Burcu Çalışkan’la atölye hakkında keyifli bir sohbet yaptık.

 

Neden böyle bir atölye kurma ihtiyacı duydunuz?

İnsanlar artık kalıplaşmış şeylerden ve söylemlerden bıktı. Herkes uygulama reçetesi sunuyor ama bu insanları artık tatmin etmiyor ve pratikte bir şeyler eksik kalıyor. “Bolca kişisel gelişim kitabı okuyorum, okuma süresi boyunca her şey güllük gülistanlık fakat kapağı kapatınca her şey eskiye dönüyor. Eğitimlere katılıyorum, workshoplara gidiyorum ama o ortamdan çıkınca her şey yine eskiye dönüyor” diyenleri çok duydum. Somut şeyler görmek istiyor insanlar artık. “Kim ne yapmış da, neyi değişmiştir?” Gözleriyle görmek istiyor. Somut olan şeyler insanlarda daha çok kalıcı ve daha çok motive edici oluyor.

Kendi yaşanmışlıklarınıza ve hayatınıza baktığınızda eksik olan şeylerden birinin motivasyon olduğunu keşfedeceksiniz. Arabanın gitmesi için nasıl benzine ihtiyacı varsa insanında var olabilmesi ve hayallerine ulaşabilmesi için bir şeylere ihtiyacı var. Motivasyon da insanın benzini. Bu güç hepimizde var aslında ama çeşitli olaylar, kişiler, toplum, aile vs. faktörlerden dolayı bu gücü göremiyoruz. Dolayısıyla göremediğimiz şeyi besleyemiyoruz, beslenmeyen şeyse ölüyor.

Motivasyon Atölyesinde amaçladığınız nedir?

Kalıplardan uzaklaşarak sohbet havasında, karşılıklı deneyimlerimizi paylaşarak yol almayı amaç edindim. Bunu bir gelişim yolculuğu olarak adlandırıyorum, herkesle bir keşif yolculuğuna çıkıyoruz, yolculuk boyunca beraber gelişiyoruz, beraber öğreniyoruz ve bu süreç sonunda kişi kendisini keşfediyor.

“Neden başkaları kadar mutlu ve başarılı olamıyorum?”

“Hayatımı nasıl daha keyifli yapabilirim?”

“Beni hayallerime ulaştıracak bireysel gücü nasıl bulabilirim?”

“Mutlu bir ilişkiyi, başarılı bir iş hayatını nasıl yaratabilirim?”

“Daha doyumlu, daha mutlu, daha başarılı, kısaca istediğim gibi bir yaşamı nasıl yaratabilirim?”

gibi soruların tüm cevapları bu atölyede. Ben, bu cevapları insanların sahip olduğu potansiyeli ve yaşam enerjilerini çeşitli uygulamalarla ortaya çıkarıp onlara bu konuda destek oluyorum.

 

Motivasyon Atölyesi hangi etkinlikleri kapsıyor?

Motivasyon Atölyesi çeşitli bireysel, kurumsal atölyelerden oluşuyor.  Bireysel Eğitimler de, kişilerin kendi öz kaynaklarını ortaya çıkarmalarını ve öz farkındalıklarını yaşamalarına liderlik ediyorum. Kurumsal eğitimlerde ise, her işletmeye özgü eğitim tasarımları ile standartları yıkıyor ve işletme dinamiklerine ve çalışan profiline göre eğitim tasarımlarını insan kaynakları birimi ile birlikte çalışarak işletmelerin mutlak başarıları için uyguluyoruz.

Atölyemiz kapsamında; çeşitli etkinler ve projeler yer alıyor. Uzun soluklu büyük bir projemiz, Mart ayında gerçekleşecek. “LÜLEBURGAZ’IN İLHAM VEREN KADINLARI” adında güzel bir projeyle tüm Lüleburgazlılar ile bulaşacağız. Bu proje için uzun zamandır çalışmalarım, araştırmalarım devam ediyor. Farkındalık yaratıp, bırakacağım bir proje değil. Bu projeyle çok güzel dokunuşlar yapacağımıza inanıyorum. O kadar çok pozitif enerji veren insanlar bir arada olacak ki ve hepsinin olağanüstü güzel başarı hikâyelerini dinleyeceksiniz. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, alın terinin ve gözyaşının olduğunu göreceksiniz. Bu hikâyelerden yüreklenecek o kadar çok kişi göreceksiniz eminim. Hayatı güzel kılmak adına mücadele sarf ederken böylesine iyi örnekleri duymak gerçek anlamda bizlere moral veriyor. İçimizden birilerinin hikâyeleri farkındalık yaratıp kalmayıp, başka vücutlarda yeni güzel hikâyeleri de beraberinde getirecek diye düşünüyorum. Yaptığım araştırmalar beni bu kanıya vardırdı. Yeni, güzel, mutlu sonla bitecek hikâyelerin oluşmasına destek vermek isteyen, heyecan dolu kadınlar var. Bir arada tek yürek hareket edeceğimiz için çok mutluyum, mutluyuz. Bizim için eldeki kuş daha değerli, daldaki kuştan. İçimizdeki cevherlere sahip çıkmak daha önemli ve değerli bizim için.

Sadece kadınlara yönelik projelerle kalmayıp, çocuklar, gençler, erkekler her kesime yönelik yaratıcı projelerle Lüleburgaz’ın motivasyon kaynağı olacağım.


Bu atölyeye kimler katılabiliyor?

Başarmak isteyen, kendini keşfetmek, hayatını değiştirmek isteyen yetişkinler, öğretmenler, öğrenciler herkes katılabilir. 

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 03:28 tarihinde yazdırılmıştır.