Hayvanlara sevgiyle dokunun

Lüleburgaz Belediyesi ile 39Burda AVM işbirliğiyle düzenlenen Sevgi Hareketi kampanyası kapsamında Lüleburgaz Belediyesi geçici Hayvan Bakımevi’nde bulunan sokak hayvanlarına ve beslenme noktalarına bırakılmak üzere toplam 2 bin 350 kilogram mama bağışlandı.
Hayvanlara sevgiyle dokunun  

Lüleburgaz Belediyesi ve 39Burda AVM ortaklığında sokak hayvanlarına farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen kampanyada daha önce 650 kilogram mama bağışlanmıştı. 8 Ocak 2020 Çarşamba gnü düzenlenen etkinlikle 1750 kilogram mama daha bağışlandı.

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde düzenlenen etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sibel Doğan, Ramazan Yaman, Geral Ferhat İlkokulu, İbrahim gerçek İlkokulu ve Ortaokulu, Bahçelievler İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Veteriner Hekim Alper Güder’in Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’e çalışmalarıyla ilgili bilgi vermesinin ardından hayvan bakımevinde bulunan hayvanlar ziyaret edilerek mama verildi.

Etkinlikle ilgili konuşma yapan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya “ Sokak hayvanlarıyla aynı doğayı, aynı ortamı paylaşıyoruz. Onlar da bizim gibi bu doğayı paylaşıyor. Onlar da bizimle yaşama hakkına sahipler. Belli bir yaşta bu bilincin kazanılmasında fayda var. Onların bizim dostumuz olduğunu ve bizim için tehlike yaratmadığının bilincini çocuklarımıza küçük yaşta vermeliyiz. Sevgiyle yaklaşırsak onların da sevgiyle yaklaştığını göreceğimizi bilmeliyiz. Çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamak için yapılan bir kampanya. Çok önemli bir etkinlik yaptık hem çocuklarla hayvanlar arasında ki bağı güçlendirdik hem hayvanlarımızı besledik” dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ise “ 39Burda AVM yetkililerine çok teşekkür ederim. Hep beraber yaşıyoruz. Bu dünya hepimizin. Hayvanlarla beraber yaşayacağız. Onlar bizim yaşam paydaşlarımız. Onları sevmeli, aç bırakmamalı ve onlara iyi davranmalıyız. Bu şekilde onlarla beraber yaşayabiliriz. Vatandaşlarımızı da soğuk havalarda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz de geçici hayvan bakımevinde gereken çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 23:12 tarihinde yazdırılmıştır.