GÜBRE DEPOSU ARAZİSİ İÇİN BELEDİYE MAHKEMEYE GİDİYOR

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz’da ki Türkiye Şeker A.Ş.’ye ait Eski Şeker Gübre Depoları arazisinin Özelleştirme İdaresi’ne devredildiğini hatırlatarak konunun takipçisi olacaklarını ve bölgenin kamu yararına kullanılması için konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.
GÜBRE DEPOSU  ARAZİSİ İÇİN  BELEDİYE MAHKEMEYE GİDİYOR  

Belediyenin hizmet alanı içinde bulunan, Lüleburgaz Belediyesi’nin kamu yararına yaşam merkezi olarak planladığı ve projelerini tamamlayarak yaşlı bakımevi, kreş ve konuk evi yapmak istediği Türkiye Şeker Fabrikalarına A.Ş’ye ait arazinin, 2 Ocak 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yerleşik konut alanı olarak İmar Plan değişikliği yapılmış ve arazi Özelleştirme İdaresi’ne devredilmişti.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 7 Ocak 2020 tarihli belediye meclis toplantısında bir konuşma yaparak konunun takipçisi olacaklarını, arazinin mevcut durumunda kalmasını istediklerini ve hukuki süreci başlatacaklarını belirtti.

Gerenli, yaptığı konuşmada “ Bu arazi belediye hizmet alanı olarak görünüyordu. Buranın böyle kalması ve kamu yararına kullanılmasını istiyor, buraya yaşlı bakımevi, konuk evi, kreş ve açık hava müzesi yapılması şeklinde projelerimizi tamamlamıştık. Yeşil alanları korumak istiyorduk. Ancak 2 Ocak tarihiyle bu arazi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yerleşik konut alanı olarak İmar Plan değişikliği yapıldı ve arazi Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Hala kamu yararına kullanılmasını istiyoruz, gerekli gelişmeleri takip edeceğiz ve hukuki süreci başlatacağız” dedi.

Lüleburgaz Eski Belediye Başkanı Emin Halebak da o bölgenin yeşil alan olduğunu ve böyle bir devir durumunun  yasal olarak mümkün olmayacağını belirtti.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 16:57 tarihinde yazdırılmıştır.