İşçioğlu vatandaşları uyardı

Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
İşçioğlu vatandaşları uyardı  

Suç türlerinin gelişen teknoloji ile beraber değişim gösterdiğini belirten Dernek Başkanı İşçioğlu yaptığı açıklamada “Suç türlerinin gelişen teknoloji ile birlikte değişim gösterdiği dolandırıcılık suçu göz önünde bulundurulduğunda her geçen gün yeni bir yöntemle insanları aldatmaya çalışan dolandırıcılara karşı tedbirli olmamız gerekmektedir.

Vatandaşlarımıza iletişim yolu ile kişi veya kişilere ulaşıp kendisini polis ,jandarma, gibi kolluk kuvvetlerinden olduğu sıfatı ile yaklaşıp veya savcı ,banka yetkilisi veya sigorta şirketi yetkilisi gibi tanıtıp vatandaşlarımıza terör örgütüne veya bir suç şebekesine yataklık yaptığınız saptandı diyerek banka hesap bilgilerini veya kişisel bilgilerini istemektedirler.

Vatandaşlarımızdan bu gibi durumlara itibar etmemelerini, cevap bile vermemelerini önemle hatırlatırız. Dolandırıcıların mağduru olmamanız için tüm yakınlarınızı, dostlarınızı uyarınız çünkü bizim kolluk kuvvetlerimiz, savcılarımız, polis, jandarma başta olmak üzere tüm kamu görevlilerimiz bu gibi hareketlerde bulunmaz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce de sık sık bu gibi uyarılar yapılmaktadır. Yıllarca emek verdiğiniz birikimlerinizi bir kerede heba etmeyiniz” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 03:38 tarihinde yazdırılmıştır.