LÜKAP Yargı Paketi’ne dikkat çekti

Lüleburgaz Kadın Platformu (LÜKAP) 7 Ocak 2020 Salı günü yani bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye gelecek olan Yargı Paketi’ne dikkat çeken bir açıklama yaptı.
LÜKAP Yargı Paketi’ne dikkat çekti  

LUKAP tarafından yapılan açıklama şöyle; “Bugün Meclis' e gelecek olan Ikinci Yargı Paketinde kadınları yakından ilgilendiren iki konu var.

  Birincisi; nafaka hakkının sınırlandırılmasını içeren düzenleme,

  İkincisi "Çocuk İstismarına Evlilik Yoluyla Af" duzenlemesi.

  İkinci düzenleme, çocuk ile cinsel istismar faili arasındaki yaş farkının 10'nun üzerinde olmaması durumunda evlendirilmeleri ve bu yolla faile verilen cezanın ertelenmesi.

  İlk kez 2016 yılında üç AKP milletvekilinin imzasıyla gece vakti gündeme getirilen bu yasa donemin Adalet Bakanı tarafından can siperane savunulmuş, masum gösterilmeye çalışılmıştı.

  Bugün üçüncü kez gündeme getirilen bu yasayı "Tecavüzcülere af değil, geriye dönük uygulanacak sadece" diyerek masum bir girişim olarak göstermeye çalışıyorlar. Oysa bu hoşgörülü tavır failleri cesaretlendirip, kadınları daha da mağdur edecektir.

  Bu masumlaştırma, gelenekselleştirme ve meşrulaştırma çabaları kadınları ikna etmeye, razı etmeye yöneliktir.Ancak biz kadınlar bu yasanın kadın mağduriyetini gidermeyi sağlamayacağı gibi istismarı teşvik edici olduğunun bilincindeyiz.

  2016 yılından bu ýana "istismarı affettirmeyiz" diyerek yasa karşıtı mücadelelerini sürdüren kadınlar, iki kez engellemeyi başardıkları bu yasanın hayata geçirilmesine bu kez de karşı duracaklardır.

  Çünkü gerçek şudur ki; bu yasa "mağduriyeti giderme"değil "istismarı teşvik"yasasıdır.Bu yargı paketi bir bütün olarak kadınların hayatına ipotek koymayı amaçlamaktadır.Kızlar çocuk yaşta evlendirilecek, istismarcılar korunup affedilecek ve kadınlar bir gün şiddetten kaçmak istediklerinde "nafaka yok, başının çaresine bak" denilecektir.   2016'da HAYIR dedik   2018'de HAYIR dedik. Bugün de HAYIR diyoruz.   Lüleburgaz Kadın Platformu.”

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 21:05 tarihinde yazdırılmıştır.