Lüleburgaz CHP’de devir teslim yapıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü yeni ilçe Başkanı Devrim Gündüz başkanlığında ilk kez toplandı.
Lüleburgaz CHP’de devir teslim yapıldı  

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından 6 Ocak 2020 Pazartesi günü geleneksel parti toplantısı gerçekleşti. CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü Yeni İlçe Başkanı Devrim Gündüz başkanlığında ilk toplantısını da gerçekleştirmiş oldu.

Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hamiyet Gülaçar, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Eski İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Münevver Ardagül ve partililer katıldı.

Devir teslim töreni gerçekleşti

CHP’nin yeni İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Aziz Üstünalp’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Devrim Gündüz devir teslim töreninde “Kendisi bugüne kadar 4 aylık süreçte değil yıllarca bu partiye yoğun emek vermiş çok değerli bir isim. Partimizin emektarlarından. 4 aylık süreçte de kendisine verilen görevi en iyi şekilde yaptığına inanıyorum. Bugün itibariyle kendisinden bu görevi teslim alacağız. 29 Aralık’ta seçim sona erdi. Bu saatten sonra renk ayrımı yok. Parti içi demokrasi şöleni sona erdi. Kendi gündemimize geri dönmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Aziz ÜStünalp te Devrim Gündüz ve ekibinin başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine olan inancını yineleyerek çiçek teslim etti. Üstünalp “Gönül rahatlığıyla bu görevi teslim ediyorum. Atamız laik Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir.  Ben de genç arkadaşlarımızın partimizi iktidara taşıyacağına inanıyorum. Yerelde iktidarız ama genelde de iktidar olacağız” dedi.

Yeni yılın ilk üyesi

Daha sonra Partili Sevda Ersin’in oğlu Bartu Ersin’e rozet takılarak partiye üyelik işlemleri gerçekleştirildi.

Devrim Gündüz’e anlamlı hediye

İlçe Başkanı Devrim Gündüz’ün annesi onun için el emeğiyle yaptığı Atatürk portresini partide oğluna hediye etti.

Toplantıda konuşma yapan CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hamiyet Gülaçar, ülke gündeminde yer alan ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan çocuk istismarına yönelik bir konuşma yaptı.

“Bu hikayelere karnımız tok”

Daha sonra konuşan Cam İşçisi Koray Tokatlı “ Öğrencilerimiz kartlarında para olmadığı, babalar çocuklarına ekmek alamadığı için intihar ediyor. Ülke bu ekonomik sorunlarla boğuşurken, asgari  ücretin üstü yerli otomobil ile örtüldü. 2324 TL oalrak belirlenen asgari ücret açlık sınırını dahi yakalayamamaktadır. İşçimizin karnı ete, peynire, zeytine aç, bu hikayelere tok” dedi.

Ardından konuşan Güneydoğu Gazisi Tarkan Yılgün “AKP hükümeti 2013’te yasa çıkardı. Biz gazilerin gazi olmadan önceki SSK primlerimizi iptal etmişler. Biz 2. emekliliğimizi istediğimiz de SGK emekli olabilirsiniz diye yazı verdi. Sonra emekli olduk. 2019’da ikinci emeklilik maaşları kesildi. SGK’ya maaşımın neden kesildiğini sorduğumda ‘Arkadaşlarımız sehven hata yaptı’ diyorlar. 400 kişi sehven hata mı olur, korkudan 7 Aralık 2019’da yasa çıkardılar. Kazanılmış hakkımızı alamıyoruz. Turabi Kayan vekilime de dosya hazırlayıp verdim. İnşallah takipçisi olacaklar” ifadelerine yer verdi.

Pancar şefliğinin depolarını gündeme getiren Hakan Dedeoğlu ise “ Pancar Bölge Şefliği’nin 7 dönümlük arazisi Cumhurbaşkanının emriyle Özelleştirme İdaresine verildi. Türkiye’deki 30’a yakın pancar fabrikalarının kıymetli arsaları var. Fabrikayı 150 milyon TL’ye aldığı söylenir. Sadece Alpullu Şeker’in 450 dönüm arsası var. Lüleburgaz Belediyesinin de konuyla ilgili proje düşünceleri var. Bunun arkasında durmalı, oldubittiye gelmemesi için çaba sarfetmeliyiz” diye konuştu.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ise “ Az önce Güneydoğu gazimiz sorunlarından bahsetti. bende 14 ay Kuzey Irak’ta askerlik yaptım. Devletin gazilerimizin yaşamlarını en üst düzeyde sürdürmeleri için olanak tanıması gerekiyor. Şu an kendi çocuklarını bırakın askere göndermeyi bedelli adı altında bile askerlik yaptırmıyorlar kendi çocuklarına. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Ülkemiz için canımızı da kanımızı da seve seve veririz. Bedelli askerlik ve imar barışından 20’şer milyar TL para toplandı. Fakat bu paralar ortada yok” ifadelerine yer verdi.

Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya “CHP kendi içindeki sorunları aşarak iktidara yürüyecek. Bizler de bunu sağlamaya çalışacağız. Önümüzde il kongresi var. Bundan sonra Kanal İstanbul’a karşı, asgari ücretin yaşanabilir seviyeye çıkarılması için mücadele edeceğiz. Kurtuluş yine CHP’de olacaktır” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Eski İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık “ genel seçimlerde partimiz Kırklareli’de büyük başarı yakaladı. Ancak bu başarıyı kendi içimizde biraraya gelemememiz yüzünden yerel seçimlerde yakalayamadık. Bir ayağımız içeride biri dışarıda olmaz. Hatalar elbette olabilir. Ancak partide birlik ve beraberliği yakalamalıyız” dedi.

“Lüleburgaz adayını desteklerken Kırklareli’de bağımsız adayla fotoğraf çektireni kınıyorum”

Konuşma yapan CHP Kırklareli Vecdi Gündoğdu “ Merkez ilçe dahil 8 ilçenin 6’sında kongre tamamlandı. CHP iktidara geleceğinden adım gibi eminim. AKP’nin durumu ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ gibi. Hata yapıyorlar ve bu Türkiye’yi de sıkıntıya sokuyor. Suriye’deki bataklığın aynısını Libya’ya da yaşatmak istiyorlar. İnsan hayatı herşeyden daha önemlidir. Bizim askerimizin Libya’da ne işi var? Bu hükümetin neresi doğru? CHP iktidara gelecek, batan ülkeyi bataklıktan çıkaracak. Lüleburgaz adayına destek verirken Kırklareli’nde bağımsız adayla fotoğraf çektirenleri kınıyorum” dedi.

Milletvekili Turabi Kayan ise “ Partimiz demokrasiyi yaşatıyor. Çağdaşlık kazananın da kaybedeninde tebrik edilmesidir. Medeniyettir. Şeker depolarının arsası Lüleburgaz’ın en kıymetli arazilerinden. ancak özelleştirildi. Belediyemizin bu arsa için güzel bir projesi var. Bunun arkasında duracak mücadeleye destek vereceğiz. Bunu uzatarak o arsaları kurtarabiliriz. Özel sektör dünya egemenlerinin dev şirketleri karşısında oynayamaz. Dünya emperyalistlerinin dev gibi bizim gibi orta büyüklükteki ülkelerin dahi dev şirketlerinin önünde duracak sadece Kamu İktisadi Teşebbüsleridir. Bu emperyalistlerin oyuncağı olan iktidar bunları haraç mezat sattı. Çünkü emperyalist öyle istiyor. Onların dediğini yapıyorlar. ABD’de de şeker fabrikaları vardı. Hepsini özelleştirdiler.  Bu işin altından kalkamayacağını anlayınca kooperatiflere verdiler. Bizim kooperatifimiz almak istedi. Pancar Kooperatifimiz Sarımsaklı çiftliği için ihaleye girdi ve ihaleyi kazandı. O zamanki Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bana döviz lazım diyerek bunları sattı.

Dünyada Müslüman ülkeleri küçük devlet yapmak istiyorlar. Bizim etrafımızdaki ülkeleri bize parçalattırıyorlar. Suriye’de buna önayak olduk. Hepsi gittikten sonra Türkiye’ye sahip çıkacak bir ülke kalmayacak. Kanal İstanbul bizi Rusya ile karşı karşıya getirmek için yapılan operasyondur. Çünkü Montrö Anlaşmasıyla savaş gemilerini geçiremiyor. Bunu bypass etmek istiyorlar. Komşumuz olan devle karşı karşıya kalmamız isteniyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 22:03 tarihinde yazdırılmıştır.