Meclisi çocuklar açtı

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 2 Ocak 2020 Perşembe günü yapılan meclis toplantısının açılışını çocuklar gerçekleştirdi.
Meclisi çocuklar açtı  

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 2020 yılı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan edilmişti. Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 2 Ocak 2020 Perşembe günü gerçekleştirdiği Sokollu Külliyesi Hamamı Meclis Salonu’nda yaptığı yılın ilk toplantısını çocuklar açtı. Meclis sıralarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı kapsamında Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri oturdu.

 

Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Nursu Başaran tarafından yoklama yapılmasının ardından Çocuk Meclisi komisyonlarına üye seçildi. Gündem maddelerini görüşen çocuklar ardından yerlerini belediye meclis üyelerine bıraktı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz belediye Başkanı Murat Gerenli “Çocuklar bu kentte ve dünyada bizim için en değerli varlıklar. Bu çatı da millet iradesinin gerçekleştiği yer. Burası tarihi bir bina. Bu binada çocuklarımızla olmaktan gurur duyuyoruz. Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak önemli kararlar alacağınıza inanıyorum “ dedi.

 

Çocuk meclisinin önemine değinen Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç ise 2020 yılı boyunca ilçede çocukların kendileri için söz sahibi olacaklarını söyleyerek  gelecek nesle bu fırsatı verdiği için Başkan Gerenli’ ye teşekkür etti.

 

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 19:41 tarihinde yazdırılmıştır.