“Kazanan CHP oldu”

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından 30 Aralık 2019 Pazartesi günü, ilçe kongresinin sonrasındaki ilk parti toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı aynı zamanda yılın son toplantısı oldu.
“Kazanan CHP oldu”  

Parti binasında yapılan toplantı İlçe Başkanı Aziz Üstünalp başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Büyükkarıştıran Belde Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, İl Genel Meclis Üyeleri, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Münevver Ardagül, yeni ilçe başkanı Devrim Gündüz, ilçe kongresindeki rakibi Raşit Şişman, Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Aziz Üstünalp, Devrim Gündüz’ün ilçe başkanlığını kazanırken, CHP’nin de Raşit Şişman’ı kazandığını söyledi. Aziz ÜStünalp kaybedeni olmayan bir seçim geçirdiklerini belirtti.

Yeni ilçe başkanı Devrim Gündüz “ Raşit abim gibi bir kişiyle bu yarışta olmaktan büyük mutluluk duydum. Birçok kişiye örnek olmuştur. Seçim sürecimiz çok güzel geçti. Raşit abimin bunda emeği büyüktür. Kendisine ve ekibindeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada kime görev düşüyorsa üyesinden yöneticisine hep beraber başaracağız. Bugüne kadar başardık bundan sonra da başaracağız. CHP’yi Kırklareli’de bir kez daha zirveye taşıyacağız” dedi.

Kongrede konuşma yapan ilçe başkan adaylarından Raşit Şişman ise “Yola çıkarken kimsenin adamı değilim demiştim. Güçlü bir Lüleburgaz örgütü kurmak amacındaydım. Dün oluşturduğum yönetimle bunu kanıtladığımı düşünüyorum. Uzun zaman sonra ilk defa 3 beldenin tam kadrosu listenin içindeydi. Güçlü bir Lüleburgaz örgütü oluşturmak istiyorum. Bizim sorunlarımızın temel çözümü burada yatıyor. Bu süreçte Devrim’in sonuna kadar yanında olacağım. İhtiyaç olduğu her anda bu partinin neferi olacağım” dedi.

Kongrede seçim yarışına giren adaylar Devrim Gündüz ile Raşit Şişman birbirlerine çiçek takdim etti.

Daha sonra konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “Bu iki aylık süreçte Lüleburgaz’a yakışan seçim süreci yaşadık. Çağdaş cumhuriyet kenti Lüleburgaz’dan Türkiye’ye güzel örnekler verdik.

 Ben her iki kardeşimi de gönülden kutluyorum. Bu kente, ülkeye partimizle bir şeyler katmaya hep beraber devam edeceğiz. Çünkü ülkemizde en büyük sorun birbirimizden kopmamızdır. Barışmaya önce parti içinden başlayacağız. Sonra ortak akılla hepimizin üzerine düşen görev neyse onu yerine getireceğiz. Türkiye’yi adaletin olmadığı hukuksuzluğun had safhaya ulaştığı günlerden otoriter rejimden kurtararak aydınlık günlere taşıyacağız. Azim ve kararlılıkla aydınlık geleceğimize çalışmaya devam edeceğiz. Dost ve komşu Bulgaristan topraklarındaydım. Orada maalesef otoriter reijimin  1984-89 arasında uyguladığı asimilasyon politikasına karşı direnen Bulgaristan Türklerinin yanındaydık. Onların yanında olmak bizi çok mutlu etti. Kan kardeşlerimizin hepsinin selamı var. 2019 bütün sıkıntıların zorlukların geride kaldığı yıl olsun. Her şeyin sevgiyle başladığı Lüleburgaz’da bu güzel havanın artarak devam etmesi ve 2020’nin yaşadığımız kente barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan konuşma yaptı. Vecdi Gündoğdu “ Bize demokrasi şöleni yaşatan iki adayımıza teşekkür ediyorum. Kırklareli uzun zamandır böyle bir demokrasi şölenine şahit olmamıştı. İktidarın bayır aşağı gittiği dönemde yenilenme önemli. Yaşadığımız süreç AKP’nin gidici olduğunu ve CHP’nin geleceğini gösteriyor. 17 yıllık kötü sürecin 2020’de tamamlanmasını istiyorum. 2020’yi kendi adıma barış yılı ilan ediyorum. Türkiye’de, parti içinde barışa ihtiyacımız var” diye konuştu.

Turabi Kayan ise “ Dün demokrasinin olmazsa olmazı seçimleri yaşadık. Seçimler kardeşlik içinde geçti. Bu 2 kardeşimiz bunu çok güzel başardı. Gelecek için ümit vadeden 2 gencimiz. Kavgayla bir yere varılmayacağını bize gösterdiler. Ama maalesef dünyamız kavganın içinde. Bu kavgaya biz de bulaşmış durumdayız. Mevcut partili cumhurbaşkanı sayesinde. Bu kavga bölgedeki enerji kavgasıdır. Bölgedeki enerjinin paylaşımı kavgasıdır. Orta Doğu ve Orta Asya, Rusya’yla beraber bölgedeki enerjinin yüzde 80’ini barındırıyor. Bu enerjiyi bu coğrafyaya bırakmak istemiyorlar. Sessiz sedasız bir kavga var. Ama biz sessiz değiliz. Türkiye ateşe sürükleniyor” ifadelerine yer verdi.

Toplantı sonrasında parti binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:06 tarihinde yazdırılmıştır.