Uyuz korkusu

Türkiye genelinde görüldüğü ve Suriyeli göçmenlerden buluştuğu iddia edilen uyuz hastalığı hem görsel hem de yazılı basında haber olmuştu.
Uyuz korkusu  

Son geçtiğimiz hafta Trakya’nın değişik bölgelerinde, bu hafta ise Lüleburgaz’da görüldüğü iddia edilen uyuz hastalığı söylentisi vatandaşlar arasında hastalık korkusu yarattı.

 

Sosyal medya da bu tür haberleri okuduklarını ve telaşlandıklarını belirten vatandaşlar konuyla ilgili olarak yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi.

 

Lüleburgaz’da bulunan hastanelerde uyuz vakalarına rastlandığı söylentisi üzerine okulda çocuklarına da bu hastalığın bulaşmadan endişe ettiklerini belirten veliler gazetemize yaptıkları açıklamada; “Türkiye genelinde uyuz hastalığı ile ilgili haberler okuduk. Trakya genelinde ve Lüleburgaz’da uyuz vakası görüldüğü sosyal medyada okuyoruz. Lüleburgaz ve Kırklareli’nde uyuz vakası görüldü mü? Bu konu ile ilgili önlem alınıyor. Yetkililerden bu yönde bir açıklama duyup çocuklarımızı okula endişesiz göndermek istiyoruz” dediler.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 01:19 tarihinde yazdırılmıştır.