Sanat kenti Lüleburgaz

Lüleburgaz, Lüleburgaz Belediyesi’nin 2019 yılında düzenlediği kültür, sanat ve spor alanındaki faaliyetler ve projelerle bölgenin örnek kenti olmayı sürdürüyor.
Sanat kenti Lüleburgaz  

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem veren Lüleburgaz Belediyesi tarafından 2019 yılında 250’nin üzerinde faaliyet düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerle 7’sinden 70’ine Lüleburgazlılar halk dansından baleye, müzikten tiyatroya, fotoğraftan plastikten sanatlara kadar kentin sanat hayatına katkıda bulunarak Lüleburgaz’ın kimliğini oluşturuyor.

Atölye çalışmaları

Lüleburgaz Belediyesinin bilim ve sanatın ışığında çağdaş kent kültürü yaratılmasına yönelik en önemli etkinliklerinden biri de atölye çalışmaları oldu. Tiyatro, resim, müzik, yazı, yıldız çocuk kukla atölyelerinde yıl içinde toplam 3730 çocuk eğitim aldı. Bu eğitimlerin yanı sıra geleceğin yıldız girişimcileri atölyesiyle girişimcilikle tanışıp iş fikirleri geliştiren çocuklar Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen sürdürülebilir kalkınma için hedef eğitimi 2030 atölyesi gibi birçok alanda gerçekleştirilen atölye çalışmalarında küresel sorunlara yerelden çözüm üretmeye çalıştı.

Sanat buluşması

Lülebrugaz Belediyesi’nin Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında hayata geçirdiği ‘Sanatla Birleşen Kültürler Projesi’ nde Türkiye ve Letonya’dan 5-15 yaş arası 180 çocuk eş zamanlı eğitim gördü. Proje kapsamında çocuklara resim, seramik ve müzik sanat dallarında proje eğitmenleri tarafından eğitimler verildi. Çocuklar, hem her iki belediyenin proje ekiplerinin ve eğitmenlerinin katılımıyla oluşturulan ders programı ve konu içerikleri çerçevesinde çocuklar hem yeteneklerinin farkına vardılar hem de birlikte eğlenceli zaman geçirdiler. Proje kapsamında yapılan çalışmalar 29-30 Kasım’da LYKA’da düzenlenen final programında sergilendi.  Etkinlikte, kardeşlik halayı, dans gösterileri, resim-seramik sergileri, ritm, off ritm-müzik- bağlama-gitar-piyano-keman-pBuzz performansı, bale performansı, solo performanslar, oyun etkinlikleri, kukla yapımı, workshoplar, drama ve sahne performansları gerçekleştirildi.

“Etkinlik ve projelerimiz devam edecek”

Lüleburgaz’da yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “ Kentler sanat üretir, kentler bilgi üretir. İnsan ürettiklerinin toplamıdır. Kentimizin dört bir yanını sarmış kültür sanat birimlerinin ürettiği içerikler nedeniyle Lüleburgaz’ın kültür sanat takvimi yıl boyunca tiyatrolar, konserler, sergiler, festivaller, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doludur. Lüleburgaz’ı diğerlerinden özel kılan en önemli özelliği de budur. Bütün bu etkinlikleri kendi içinde üretmesi. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız 7’den 70’e herkes sahnede. Bu da beni çok mutlu ediyor. Önümüzdeki süreçte de özelliklle dezavantajlı vatandaşlarımızı da kapsayan etkinliklerimiz ve projelerimiz artarak devam edecek. Bilim ve sanatın ışığında Cumhuriyet değerlerine bağlı çağdaş kent kültürü yaratmak ve gelecek nesillere aktarmak için durmadan çalışacağız” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 19:03 tarihinde yazdırılmıştır.