Metin Küçük hava kirliliğini gündeme taşıdı

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Küçük, Belediye Meclisinin Aralık ayı son toplantısında Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye bir soru yöneltti.
Metin Küçük hava kirliliğini gündeme taşıdı  

Metin Küçük; sorusunda hava kirliliği denetimlerini gündeme taşıdı. Lüleburgaz’da hava kirliliği ile ilgili denetim yapılıp yapılmadığını soran Küçük “ Lüleburgaz’da coğrafi konumundan dolayı çok fazla hava kirliliği oluyor. Lüleburgaz Belediyesi veya Sağlık bakanlığı tarafından Lüleburgaz’ın hava kirliliği ölçülüyor mu acaba? Hava kirliliğini engellemek için ne yapabiliriz?” ifadelerini kullandı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de “Ölçümlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması gerekiyor. Bunu önlemek için de kömür dağıtımının durdurulması gerekiyor. Lüleburgaz’ın hava kirliliğinin en büyük nedeni kalitesiz kömür tüketimi. Doğalgaza geçilmiş bir kentte kömür kullanımının sona ermesi gerekiyor. Bir diğer nedenler de egzoz gazları ve evlerde fosil atıklardan dolayı ortaya çıkan gazlar. Kömür kalitesi artarsa bu sorun azalır. Daha sonra da doğalgazı zorunlu hale getirebiliyorsak oturur değerlendiririz” cevabını verdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 05:31 tarihinde yazdırılmıştır.