Lüleburgazlı Kadınlardan 5 Aralık programı

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 95.yıl dönümü olması nedeniyle 5 Aralık 2019 Perşembe akşamı Olcay Cadde Düğün Salonlarında yemekli eğlence düzenlendi.
Lüleburgazlı Kadınlardan  5 Aralık programı  

Etkinlikten önce gazetemize açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi ve Şentürk Kardeşler ortaklarından Gülay Şentürk “ Bugün Olcay Düğün Salonları olarak Türk kadınlarının en önemli gününde bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kadınlar her zaman hayatın içinde olmuşlardır ve olacaklardır. Bu anlamlı günümüzü kutluyoruz” dedi.

Lüleburgazlı kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli günün anlam ve önemine değinen konuşmasını yaptı. 4 Aralık akşamı Lüleburgazlı kadınlarla buluşarak canlı Atatürk portresi oluşturduklarını, kadınlarla yine bir arada olduklarını ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümünü kutladıklarını söyleyen Cebelli, etkinliğe ev sahipliği yapan Olcay Düğün Salonları ve Gülay Şentürk’e teşekkür etti.

Yeni logonun lansmanı yapıldı

İlham kaynağının Times dergisinde yer alan bir fotoğraf olduğunu da söyleyen Nükhet Tufan Cebelli, Kent Konseyi’nin yeni logosunun lansmanını da gerçekleştirdi. Cebelli, Lüleburgaz Kent Konseyi’nin yeni logosunu Başkan Binnur Dinç’le beraber tanıttı.

Etkinlik video gösterimiyle devam etti.

Etkinlikte konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç ise 8 Mart’ ın değil asıl kutlanması gereken günün 5 Aralık olduğunu söyleyerek “ 5 Aralık 1934’te Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüyle ve dönemin Başbakanı İsmet İnönü ve 191 mileltvekilinin sunduğu Anayasa ve seçim kanunu değişikliği yasası 317 üyeli meclisi oylamaya katılan 258 milletvekilinin tamamının oyuyla kabul edilmiş oldu.

Kadınlar 2007 genel seçimlerine kadarda TBMM’de en yüksek temsil oranını korumuştur. Türkiye; Fransa’dan 11 yıl, Romanya 12 yıl, Bulgaristan 13, Belçika ve Yunanistan’dan 15 yıl ve İsviçre’den ise tam 36 yıl önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdi” dedi.

“Kırmızı kurdele çocukların beline değil bileğine takılır”

Etkinliğe katılan kadınların bileklerine kırmızı kurdele takmaları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Binnur Dinç “ Kırmızı kurdele 12 yaşında çocuklara bellerine değil ancak peliklerine ve bileklerine takılır. Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın “ diye konuştu

Hep beraber ayakta 10. yıl marşını söyleyen kadınlar gece boyunca eğlendi. Etkinlikte Feride ve Altuğ da sahne aldı.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 08:18 tarihinde yazdırılmıştır.