Açık tütüne düzenleme gelecek

Lüleburgaz Gıda Maddeleri ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası(LTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli’yi ziyaret etti. Ziyarette yasal olmayan, açık ve paketlenmiş tütün satışı hakkında görüşme yapıldı.
Açık tütüne düzenleme gelecek  

Ziyarette konuşmalarda bulunan Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca “Yasal olmayan tütün ticaretini askeri malzemeci, hırdavat ve hediyelik eşya ruhsatnamesi ile işyeri açılışı yaparak ana caddelerdeki dükkanlarda, kahvehanelerde, araç içlerinde, köşe başlarında seyyar satıcılar ile satılması ve hiçbir sağlık uyarısının paketlerde olmayışı ve ucuz fiyata satılması kamu sağlığını tehlikeye atmaktadır” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LTSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli ise “Yasal olmayan kayıt dışı bu ve benzeri ticaretlerin engellenmesi, devletimizin vergi zararının önüne geçilmesi yasal çerçeveler içerisinde ticaret yapan vergisini ödeyen tüm kanun ve yönetmeliklere uyan Odamıza bağlı üyelerimizin haklarının korunması hususunda  ilgili kurumlara tarafımızca bilgilendirme yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 13:37 tarihinde yazdırılmıştır.