CHP’de pazartesi toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 2 Aralık 2019 Pazartesi günü geleneksel parti toplantısı gerçekleştirildi.
CHP’de pazartesi toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti  

CHP İlçe Binasında gerçekleşen parti toplantısına CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer ve Erol Özgür, İlçe Başkan Adayı Devrim Gündüz ve partililer katıldı.

Toplantının gündemini ise 8 Kasım tarihinde başlayan delege seçimleri oluşturdu.

Konuşmasına Pazartesi toplantılarının kaldırıldığı ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirerek başlayan İlçe Başkanı Aziz Üstünalp “Pazartesi toplantılar her zaman olduğu gibi devam edecek. Biz yönetime geldikten sonra gündemli olarak devam edecek dedik. Bizim yönetimimiz süresince her hafta gündem belirleyip toplantılarımıza devam edeceğiz. CHP Genel Merkezi toplantıları yasaklaması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece parti içi meseleleri kamuoyu önünde konuşmayın dendi” 

Delege seçimlerinin tamamlandığını ve şenlik havasında geçtiğini söyleyen Üstünalp “ Delege seçimlerimiz 8 Kasım’da başladı, 1 Aralık’ta sona erdi. 24 gün seçim yaptık. Seçimlerimiz hiçbir tatsızlık yaşanmadan, şenlik havasında geçti. 6 bin 312 üyemiz oy kullandı. 400 delegemiz seçildi. 2 gün itiraz süresi var. 4 Aralık’ta kesinleşmiş olacak. Ardından 29 AralıK’ta Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu’nda gerçekleştireceğimiz kongremiz için hazırlanacağız.

Delege seçimlerini yapılan bölge toplantısında ben dile getirmiştim. Geçmişte Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Milletvekillerimizi tüm üyelerin katılımıyla belirlemiştik. İlçe yönetimleri de böyle belirlense bence daha fazla olur. Üyesi az olan yerlerde tüm üyelerin oy kullanmasında fayda var. Bizim üyemiz fazla. Belirtmek istediğim bir nokta daha var. Bu toplantılar halk toplantısı değil parti toplantısı. Üyelerimizle yaptığımız bir toplantıdır” dedi.

Üstünalp, partilileri Engelliler Günü olması dolayısıyla düzenlenecek programlara da davet etti.

Toplantıda daha sonra İlçe Başkanlığına adaylığını koyan Devrim Gündüz konuşma yaptı. Gündüz “3 haftalık demokrasi şölenimizi en iyi şekilde gerçekleştiren başta ilçe başkanım ve ilçe yönetimim olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Seçilen tüm delegeleri kutluyor, partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Saygı ve sevgilerimle” dedi.

Toplantıda daha sonra konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “Buraya gelince içim kıpır kıpır oluyor. Aile içerisinde çok güzel delege seçimleri yaşadık. Lüleburgaz’a ve partimize yakışan şekilde tamamlanan bir delege seçimleri oldu. Bundan sonrasında da ilçe, il kongresi ve kurultayımızın en güzel şekilde geçeceğine inancım tam. Herkese bu konuda mesaj vereceğimize inanıyorum.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de belediye başkanları toplantısına katıldım. İzmir’den Genel Başkanımızın ve MYK üyelerimizin sizlere selamını getirdim. İkinci çalıştayda biz hep beraber hedefe kilitlenmişiz. Hep birlikte hareket etme bilinciyle ortak çalışmalarımız Türkiye’nin geleceği için her şeyi yapabilecek potansiyele sahibiz. Enerjimiz, gençliğiniz ve ortaya koyduğumuz hedeflerimiz var. Adaleti sağlamak, demokrasiyi en güzel yaşatacak insanlar olarak yerel yönetimlerde varız ve ülke yönetimine de hazırız. Bütün arkadaşlarım bütün enerjileriyle çalışıyorlar. Kurultay sürecinin partimize daha büyük güç kazandıracağına yürekten inanıyorum. Sizlerden alacağımız destekle Türkiye’yi hak ettiği en güzel yere taşıyacağız” diye konuştu.

Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan “Pazar günü delege seçimlerimiz tamamlandı. CHP’den başka hiçbir yerde böyle bir delege seçimi bulamazsınız. Delegeler, ilçede genel merkezde tanzim edilir, onlara da başkanlar seçilir. Çoğu yerde de birden fazla aday da çıkmaz. Bu sadece CHP’ye özgü bir anlayıştır. CHP sadece kurtuluş savaşı vermedi. CHP’nin öncesi Kuvay-i Milliye ve Müdafai Hukuk’tur. Ama bunun taçlandırılacak tarafı da tam demokrasidir. Demokrasiyi tam olarak yerleştirmek için 93 yıldır uğraşıyoruz. Ayağımıza sürekli çelme takmaya çalışıyorlar. Engeller var ama vazgeçecek değiliz. Bu seçimler bir yarıştır. Kazanan ve kazanamayan vardır. Kaybeden yoktur. O yüzden kimse ‘bizden değil’ diye değerlendirmesin. 24 gün seçim gerçekleştirdik. Normalde 2-3 günde bitirirlerdi. Bu da Lüleburgaz’ın farkı. Hiçbir sorun yaşanmadan delege seçimlerimizi tamamladık. Tüm arkadaşlarımızı kutlar, tebrik ederim. Demokrasiyi zamanla öğreniyoruz. O yüzden kızmayın, partinize küsmeyin.

93 yıllık bir parti dünyada çok seyrektir. 2-3 tane var. Bunun dışında yok. 50 yıldan beri de tek başına iktidar olamayan bir partiyiz. O bizim kusurumuz değil. Bizim iktidar olamamızın tek sebebi var. Dünya egemenlerinin istediği gibi davranmıyoruz diye olamıyoruz. Bizim amacımız Türk insanının müreffeh bir şekilde yaşaması, diğer insanlarla eşit düzeyde olmasıdır.  Dünya egemenleri bunu istemiyor. Çünkü dünya egemenlerinin gözünde Türkiye Müslüman ülkeleri içinde parlayan bir ışıktır. Gözlerine kestirirler, kimler hangi grup ya da parti kendilerine çalışacak, onu bir şekilde desteklerler. Ekonomik, siyasal yönden destekleyip iktidara getirirler. İktidara getirdiklerinde de ilk yapacakları iş o partiyi ve lideri suça bulamaktır. O yolsuzlukları yaptıkları zamanda hepsini alıp ceplerine koyarlar. İktidar kendini çekmeye çalıştıkları zaman egemen güçler cebindeki kozları ortaya çıkarır. Bundan yıllar önce biri çıkıp Wikileaks belgelerini açıkladı. Onların içinde ‘Türkiye Cumhuriyeti başbakanının İsviçre bankalarında 8 milyar dolar hesabı var’ ifadesi vardı. Bu aba altından sopa göstermektir. İstediğini yapmazlarsa ne yapacaklarını göstermektir.

“Tek hedefimiz Türk toplumunun muasır medeniyet seviyesine ulaşması”

70 yıldır tek başına iktidar olamamış CHP’liler başka partiye gidip menfaat sağlamamıştır. CHP’de kimse kimseye yan gözle bakmaz. Tek hedefimiz Türk toplumunun muasır medeniyet seviyesine ulaşmasıdır.

Cumhurbaşkanı CHP’li biriyle görüşmüş diye ortaya atılan iddialar külliyen yalandır. CHP iktidara yürüyor. İktidara yürüdüğü zaman CHP’nin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde de başvuracaklar. Bunlara hazırlıklı olalım” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:48 tarihinde yazdırılmıştır.