Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

Lüleburgaz Kaymakamlığı köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 28 Kasım 2019 Perşembe günü 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.
Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı  

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri Nilüfer Erol, Saygun Ersin, Hüseyin Tuzcu, Yeşim Girgin, Lüleburgaz köy muhtarları katıldı.

Programda Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin tahmini bütçe belirlenirken, 2020 Yılı Çalışma Programı ve köylere ayrılan 250 adet çöp konteynırının toplama işi görüşüldü.

Bütçe 15 milyon 400 bin TL

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda birliğin 2020 yılı bütçesinin 15 milyon 400 bin TL olduğu belirtildi.

Lüleburgaz’ın köyleri için ilk etapta 1 adet çöp kamyonu ve 250 adet çöp konteynırı getirildiğini söyleyen Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya “ Köylerin en önemli problemi çöp problemi. Büyük köylerde bu sorun daha da fazla hissediliyor. Sayın Valimizin çalışmaları sayesinde ilk etapta 1 adet çöp kamyonu ve 250 adet konteynır köylerimize teslim edilecek. Ancak bunun da bir maliyeti olacak. Çöpler önce ile götürülecek. Sonra belediyenin aktarma noktası  sayesinde KIRKAB’a teslim edilebilirler” dedi.

Çöp konteynırları ilk etapta 8-10 köye ulaşacak

Sözlerini sürdüren Kaymakam Kaya “Ancak 250 konteynırı tüm köylerimize dağıtamayacağız. İlk etapta 8-10 köye teslim edeceğiz “dedi.

Çöp toplamada konteynır başına aylık 40 TL fiyat belirlenirken, konteynır konulacak köylerde belirlendi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 05:26 tarihinde yazdırılmıştır.