Engelli bireylere KPSS kursu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla ortaöğretimini tamamlamış zihinsel engelli bireylere Ortaöğretim KPSS kursu veriliyor.
Engelli bireylere KPSS kursu  

Lüleburgaz’daki zihinsel engelli bireylere haftanın 6 günü Belediye Hizmet Binası’nda bulunan Çok Amaçlı Salon’da KPSS kursu veriliyor. Öğrenciler Düvenciler Anadolu Lisesi öğretmeni Bülent Sedat Eken’den Matematik, HEM bünyesinde öğretmenlik yapan Burcu Bacak’tan Tarih ve Betül Akbulut’tan Türkçe dersleri görüyor.

Engelli öğrenciler için yeterli kaynağın olmadığını söyleyen Bülent Sedat Eken ve Burcu Bacak “ Çocuklar için maalesef yeterli kaynağımız yok. Çoğu zaman internetten kaynak bulmaya çalışıyoruz. Kaynakları kendimiz yaratmaya çalışıyoruz.” dedi.

Tek fark iletişim yolları

Açıklamalarını sürdüren Eken ile Bacak “Bu çocukların diğer çocuklardan tek farkı iletişim yolları. Aslında hepsine ayrı eğitim verilmesi ve bu çocuklarımız için de yeterli kaynakların olması gerekiyor. Bu çocuklar dört dörtlük çocuklar, hasta değiller. Bazıları gerçekten çok zeki. Sadece iletişim sıkıntısı yaşıyorlar. Gözlerindeki pırıltıyı görünce çok mutlu oluyoruz. Bu eğitimlerin duyurulması çocuklar için çok önemli. Belediyenin bu konuda katkıları var. Okulların da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor” dediler.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.