8 Kasım’daki hassasiyet 10 Kasım’da gösterilmedi

Lüleburgaz Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümünde LYLA’da gerçekleştirmeyi planladığı İtalyan Mutfağı Atölyesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
8 Kasım’daki hassasiyet 10 Kasım’da gösterilmedi  

Vatandaşlar “8 Kasım Kokteyli için  gösterilen hassasiyet neden 10 Kasım’da gösterilmedi?” diye sordu. Lüleburgaz Belediyesi tarafından 10 Kasım Pazar günü LYLA’da İtalyan Mutfağı Atölyesi  yapılacağı duyuruldu.

10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yapılan bu etkinlik ise bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, Lüleburgaz Belediyesi’nin 8 Kasım Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu’nu toplumsal hassasiyet gerekçesiyle 7 Kasım akşamına çekildiğini fakat aynı hassasiyetin 10 Kasım’da gösterilmediğini belirtti.

Belediye’nin 10 Kasım’da İtalyan Mutfağı Atölyesine tepki gösteren vatandaşlar, “Lüleburgaz Belediyesi ekibi Belediye Meclis Üyeleri  ve İl Genel Meclis Üyeleri 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi etkinliklere tam kadro katılmadı.  Bu nedenle zaten kendilerine tepkiliyiz. 2019 yılını Atatürk’ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı olarak ilan eden Lüleburgaz Belediyesi 8 Kasım Kurtuluş Bayramı Resepsiyonunu toplumsal hassasiyet gerekçe göstererek ayın 7’sinde yaparken, 10 Kasım’da toplumsal hassasiyet göstermeyerek LYLA’da İtalyan Mutfağı etkinliği gerçekleştirdi. Pes doğrusu” diyerek bu duyarsızlığa tepki gösterdiler.

Murat Mahir ALTAN

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 10:14 tarihinde yazdırılmıştır.