CHP’den şok davaya “Kınama”

2016 yılında yaşanan terör olayları nedeniyle CHP Lüleburgaz’ın o dönemki yönetimine açılan davayla ilgili CHP Lüleburgaz İlçe Yönetimi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.
CHP’den şok davaya “Kınama”  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp öncülüğünde 7 Kasım Perşembe günü saat 13.00’da gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP eski İlçe Başkanları Özgür Kaya, Bülent Metin, 2016 yılındaki ilçe yönetimi ve partili birçok üye katıldı.

Mahkemenin 14 Kasım 2019 tarihinde yapılacağını ve davanın 14 Ocak 2016 tarihinde yaşanan terör olaylarını Lüleburgaz’da Türk Bayraklarıyla yürüyüş yaparak protesto etmeleri nedeniyle açıldığını belirten Özgür Kaya, yapılan basın açıklamasında kendilerine açılan davayı esefle kınadıklarını belirtti.

CHP eski İlçe Başkanı Özgür Kaya tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “2016 yılında PKK terör örgütünün yaptığı bombalı saldırıyı protesto etmek amacıyla yaptığımız basın açıklaması ve Türk bayraklarıyla yaptığımız yürüyüş hakkında o dönemin ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kollarına açılan davayı esefle kınıyoruz.

Olaydan 3,5 yıl sonra ve İstanbul seçimlerinin ardından tüm Türkiye’de açılmaya başlayan bu davalar hukuki değil, siyasidir.

Bu davayı İstanbul ve Lüleburgaz seçimlerinde partimizin kazandığı büyük başarılara karşı bizleri susturmak ve sindirmek için açılan bir dava olarak görüyoruz.

PKK terör örgütünü protesto etmek, şehitlere sahip çıkmak için ellerimizde Türk Bayraklarıyla trafiğe kapalı alanda tüm seçilmişlerin katılımıyla yapılan bu basın açıklaması, dünyanın hiçbir yerinde suç kabul edilemez.

CHP dün olduğu gibi bugünde terörün karşısında dimdik durmakta, milletçe birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olan Şanlı Türk Bayrağımızı da yere düşürmeme konusunda kararlıdır.

Bizler Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyet Halk Partisinin yöneticileri ve üyeleri olarak bu bayrağa ve bu vatana sahip çıkmaya sonsuza kadar devam edeceğiz.

Bu ve bunun gibi davalar ve hukuksuz uygulamalar karşısında asla geri adım atmayacak ve taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 14:25 tarihinde yazdırılmıştır.