Atletizmde büyük başarı

Lüleburgazlı Veteran Atletler, 11. Zeytinburnu Uluslararası Cumhuriyet Koşusundan en iyi derecelerini koşarak büyük zaferle döndüler.
Atletizmde büyük başarı  

Marla Atletizm takımı, yerli ve yabancı seçkin atletlerin ayrıca milli sporcuların katıldığı 11. Zeytinburnu Uluslararası Cumhuriyet Koşusunda kulüpler sırlamasında 2.olmayı başararak Lüleburgaz’ın gururu oldular. Takımda bulunan atletler aynı zamanda en iyi derelerini yaptılar.

Turnuvada Ümit Er 34.39, Mustafa Kiraz 37.04, Kamuran Ok 41.28, Cumhur Karakuş 41.28 ve Emrullah Demirel 43.29 saniyeyle koştular.

Atletizmde büyük başarılara imza atan ve Lüleburgaz’ı başarıyla temsil eden Marla Atletizm Takımı katıldığı tüm yarışlarda mutlaka derece yapmayı başarırken, 11. Zeytinburnu Uluslararası Cumhuriyet Koşusunda da takım ikinciliğinin yanında ferdi olarak 2 kupa kazandı. Ümit Er, 40-44 yaş grubunda 2.olurken, takımın bayan atleti Reyhan Demirel ise 50-54 yaş grubunda 3.oldu. Ayrıca bu sene bir çıkış yakalayan 60-64 yaş grubu atleti Emrullah Demirel de önümüzdeki sezonda kürsülere aday olduğunun sinyalini verdi. Demirel’de Türkiye’nin en iyi 10 kilometre koşucularının geldiği turnuvada yaş grubunda 4. olma başarısını gösterdi.

Lüleburgaz’da atletizmin büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Takım Kaptanı Emrullah Demirel, atletizmin Lüleburgaz’da gelişmesinin en büyük etkisinin Oğuz Kesimli olduğunu belirtti. Demirel, “7-8 yıl öncesine kadar Lüleburgaz’da atletizm faaliyeti yoktu. Ne zaman ki atletizm duayeni Oğuz Kesimli Lüleburgaz’a taşındı. (ki bu yıl 2012’dir) İşte bu olay Lüleburgaz atletizm için bir milat oldu. Sporda lider şahsiyetler vardır. Bir fedakâr hoca gelir ve etrafındaki insanlara bir ruh verir. Atıl haldeki potansiyeller harekete geçer. Gizli kalmış yetenekler ortaya çıkar. Uzun vadeli, bilimsel çalışmalar sonucunda artarda başarılar gelir. Lüleburgaz’da da işte aynen böyle oldu. 7 yıl önce Lüleburgaz’da atletizmi Halil Aslan arkadaşımla Oğuz hocanın iki öğrencisi olarak başlattık. Şimdi Allah’a şükür yüzlerce atlet yetişiyor. Biz toprağa tohum attık ve o tohum filizlendi. Bundan sonra o filiz ağaç olacak ve yüzlerce meyve verecek. Sabırla bekleyelim ve görelim.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 06:00 tarihinde yazdırılmıştır.