Sivil Toplum Kuruluşlarından harekata destek

Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sivil Toplum Kuruluşlarından harekata destek  

Lüleburgaz’da bulunan birçok sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran platform adına basın açıklamasını Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyyüp Sabri Erdem okudu.

Eyyüp Sabri Erdem yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi “ Suriye hududumuzu ve sınırlarımız boyunca uzanan toprakları terör unsurlarından temizleyerek güvenli bir koridor oluşturmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtımız ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve çevre ülkeler için hayırlara vesile olsun.

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır.

Barış Pınarı Harekatı’nın amacı güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Bu harekat ile ülkemize yönelik terör tehdidi bertaraf edilecek, oluşturulacak olan güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri sağlanacaktır.

Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak, tüm bölge halkı terörün pençesinden kurtarılacaktır.

Lüleburgaz sivil toplum kuruluşları platformu olarak; Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimize  ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun”

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:30 tarihinde yazdırılmıştır.