Lüleburgaz’ın “Şoför Nebahat’ı”

Lüleburgazlı Elif Bayraktaroğlu, ticari taksisiyle her gün onlarca müşterisini gidecekleri yere bırakıyor. 31 yaşındaki Bayraktaroğlu aynı zamanda Lüleburgaz’ın tek kadın ticari taksi sürücüsü.
Lüleburgaz’ın “Şoför Nebahat’ı”  

Taksi şoförlüğüne bir gün eşinin taksisiyle kızını okula bırakırken bir vatandaşın aracını durdurmasıyla başladığını anlatan Elif Bayraktaroğlu, müşterilerinin kendisini gördüğünde hem çok şaşırdıklarını hem de çok sevindiklerini söyledi.

Müşterilerinin kendisine ‘Şoför Nebahat’ lakabını taktığını belirten Bayraktaroğlu, 5 aydır bu mesleği yaptığını ancak çok arkadaş kazandığını söyledi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Lüleburgaz’ın tek kadın taksi şoförü Elif Bayraktaroğlu “5 aydır taksi şoförlüğü yapıyorum. Daha doğrusu sadece sabahları çıkıyordum. Hiç aklımda yokken bu iş oldu. Bir gün kızımı eşimin taksisiyle okula götürürken bir müşteri elini kaldırdı ve bu şekilde gerçekleşti. Kızımı sabah götürürken çok yağmurlu bir hava vardı. Yol kenarında biri elini kaldırdı. Ben de durdum. Bana bakan kişi ‘Taksici misiniz?’ dedi. Ben de ‘Buyurun. İstediğiniz yere götürebilirim’ dedim. Böylelikle taksi şoförlüğüm başlamış oldu.

İnsanlar çok memnunlar. Özellikle kadınlar çok mutlu. Tabi erkekler de biniyor taksime. Herkes çok mutlu. Birlikte bir şeyler paylaşıyoruz. Aile gibi olduk. Benim çok annem, kardeşim, arkadaşım oldu. Sürekli görüştüğüm arkadaşlarım var. Arabamın içinde çok güzel şeyler paylaşıyoruz. Bunu dışarıdaki hayatımıza da yansıttık açıkçası. Herkes çok mutlu.

Çok şaşıran oluyor. Bana birden ‘Siz mi’ diyerek şaşırıyorlar. Daha sonra ‘Harikasınız. Çok mutlu olduk. Çok rahatız’ diyorlar. Kadınların bu şekilde çalışmaları herkesi çok mutlu ediyor. Ben şuna inanıyorum. Kadınların başaramayacağı bir şey yok bence.

Kadınlar isterse her şeyi başarır. Kadınların başaramayacağı hiçbir şey yok diye düşünüyorum. Bu işi İstanbul’da da yapan kadınlar vardı. Onların röportajlarına baktığımda çok sevinmiştim. Şimdi de ben bu işi yapıyorum. Çok severek yapıyorum. Şu an Lüleburgaz’da tek kadın taksici benim” dedi.

Bilindiği gibi  ünlü sinema sanatçısı  Fatma Girik’in hayata verdiği Yeşilçam’ın   unutulmaz filmi Şoför Nebahat’ta kadın bir taksi şoförünün hayatını canlandırıyordu.  Elif Bayraktaroğlu’nun meslekte tek kadın olması kendisine Lüleburgaz’ın Şoför Nebahat’ı. Dedirttirdi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 23:47 tarihinde yazdırılmıştır.