Lüleburgaz’da Ankara Patlamasında ölenler anıldı

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 10 Ekim 2015 yılında Ankara’da yaşanan patlamada ölen 103 kişi anıldı.
Lüleburgaz’da Ankara Patlamasında ölenler anıldı  

Lüleburgaz Özgürlük Meydanı’nda (Üçgen Park) 10 Ekim Perşembe günü saat 18.00’da Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında yaşanan patlamada ölen 103 kişi törenle anıldı.

Törende Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını Fatoş Günaçar okudu. Yapılan basın açıklamasında “4 yıl önce bugün Türkiye tarihinin en acı katliamı yaşandı. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında kaybettiğimiz 103 arkadaşımız, yoldaşımız için anma etkinlikleri düzenlendi, barış talebimiz yinelendi. Bizler ne pahasına olursa olsun yılmayacağız ve katilleri asla unutmayacağız. Bizler bugün bir kez daha barış istemek için, halkların barış özlemini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yeşertmek için ‘Barış hemen şimdi’ diyoruz. Tek amacımız ülkenin içine sürüklendiği baskı, şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses vermek. 10 Ekim 2015’ten bu yana yaşadığımız acı çok büyük ve tarifsizdir. 4 yıl içinde ne yüreğimizdeki acı nede öfkemiz dinmemiştir. Türkiye’yi yönetenlerin tüm uyarılarımıza kulak tıkayarak katilleri ortaya çıkarmaması acımızı bir kat daha arttırmaktadır. Ülkemizin temel sorunu bir arada, barış içinde kardeşçe yaşama umudunun karşısına dikilen ayrımcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici politikalardır. Bugün Lüleburgaz’da 10 Ekim Ankara Katliamının 4.yıldönümünde bir kez daha söz veriyoruz. Emeğin, barışın ve demokrasinin egemen olduğu Türkiye’yi yitirdiğimiz canlara armağan ediyoruz.” denildi.

Basın açıklamasının ardından Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri kurulan platformun üzerine elektronik mum bırakarak, patlamada ölenleri yâd etti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 12:14 tarihinde yazdırılmıştır.