8 Kasım için toplantı düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 7 Ekim 2019 Pazartesi günü Lüleburgaz’ın Kurtuluşu olan 8 Kasım’da yapılacakları belirlemek amacıyla toplantı düzenlendi.
8 Kasım için toplantı düzenlendi  

 Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin başkanlığında Nikah Salonunda gerçekleşen toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Erol Özgür, Gökhan Kaya Atay, Leyla Güncer, daire müdürleri,  Lüleburgaz Kent Konseyi temsilcileri, Lüleburgaz’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, dernek, meslek odalarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “ Çağdaş cumhuriyet kenti olan Lüleburgaz’da aydınlık geleceğimize hep beraber yürüyeceğiz. Kentler sadece üst yönetimler tarafından değil hep beraber yönetilir, ortak aklı yakalamak için bir araya gelmemiz ve neler yapabileceğimizi konuşmamız gerekir. Herkesin üzerine düşeni yapması halinde dediğim yolda ilerleyebilir, doğru çizgide olabiliriz. Bu toplantıların artarak devam etmesini istiyor ve umuyorum. Bugün toplanmamızın amacı Kurtuluş Günümüz olan 8 Kasım. Verebileceğimiz en önemli hizmet geleceğe yatırımdır. En önemlisi insana olan yatırımdır. Bu da bizim değerlerimizi korumak ve ileriye taşımakla mümkünüdür. Lüleburgaz; bilim, sanat ve ortak akılla ilerleyecek. Lüleburgaz Kurtuluş Günlerini en büyük coşkuyla kutlamaya devam edecektir” dedi.

Toplantıda katılımcılar tarafından 8 Kasım’da yapılabileceklere dair öneriler geldi. Katılımcılar gençlerin 8 Kasım’a katılımının sağlanması, 8 Kasım 1922’yi yaşamış, hayatta olan vatandaşların araştırılıp getirilmesi, çocuklar için etkinlik alanı ve çadırların kurulması, çocukların 8 Kasım ruhunu yansıtan şiir okumaları, Lüleburgaz’ı temsil ederek şehrimizin gururu olan gençlerin 8 Kasım’da kortejin önünde yer alması, 8 Kasım için sportif aktivitelerin ve futbol turnuvası düzenlenmesini önerdiler.

Toplantıda daha sonra komisyon üyeleri seçildi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 12:18 tarihinde yazdırılmıştır.