CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Kemal Pektaş; “Su faturalarından indirim yapılmasını doğru bulmuyorum”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-13.15 saatlerinde parti binasında yapıldı.
CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Kemal Pektaş;  “Su faturalarından indirim yapılmasını doğru bulmuyorum”  

Toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Sekreteri Halis Kutlu ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Zorer ve Mahmut Ümit Can yönetti.

 

Toplantıya CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Münevver Ardagül, CHP’nin Kırklareli Kurultay Delegesi Tayfun Erel, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri Gökdeniz Sezer, Kemal Pektaş ve Tamer Ermut, eski İl Genel Meclis Üyesi Nedim Orcan, Ahmetbey eski Belediye Başkanı ve Lüleburgaz eski İl Genel Meclis Üyesi Recep Ayaz,  Eski İlçe Başkanı Bülent Metin ile birlikte parti üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Sekreteri Halis Kutlu; “Gündemimiz seçimler 15 Ekim’de seçime gireceğimiz listeler gelecek. 8 Kasım’da başlayacak olan delege seçimleri başlayacak” dedi.

 

Bir parti üyesinin “Yerel gazetelerde su faturalarına ilişkin haberler var, doğru mu? “ diye sormasının ardından yeninden söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Sekreteri Halis Kutlu; “Ben Pazartesi toplantılarında İl Genel Meclis Üyeleri ile Belediye Meclis Üyelerinin mutlaka katılması gerektiğini düşünüyorum. Ama bir İl Genel Meclis Üyemiz bile yok. Şu an Belediye Meclis Üyemiz Gökdeniz Sezer burada onların açıklamasını isterdim” dedi.

 

Halis Kutlu’nın konuşması daha bitmeden önce CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Kemal Pektaş daha sonra da Belediye Meclis Üyesi Tamer Ermut toplantıya katıldı.

 

Kemal Pektaş konuşmasında; Ben Lüleburgaz’da su faturalarının yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bu yıl suya zam yapılmadı. Faturalarda ki farklar atık su ve katı atık bedelinden kaynaklanıyor. Onu da Arıtma giderleri olduğundan dolayı almak zorundayız.  Lüleburgaz’da su faturalarında da her hangi bir indirime gidilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

 

Daha sonra CHP üyesi olmayan Lüleburgaz Aktivist, Yeşil ve Sol Parti temsilcisi Sahir Uçar aldı. Sahir Uçar yaptığı konuşmada; “Su belediyenin ürettiği bir meta değildir. Doğada bulunan bir değerdir. İnsan için de çok önemlidir. İnsan bunun belli bir süre kullanmadığında ölür.  Belediyelerin suyu ticari bir meta olarak görmemesi hatta yarım tona kadarını ücretlendirmemesi gerekir. İBB bunu yapmıştır. Lüleburgaz Belediyesi’ de yapmalıdır. Bunun dışında Trakya su fakiridir. Trakya’da suya sahip çıkmamız gerekir “dedi.

 

Sahir Uçar’ın konuşmasının ardından CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Tamer Ermut söz aldı. Tamer Ermut konuşmasında ; “Tabi ki bizler de Belediye Meclis Üyeleri olarak su faturalarında indirime gitmek isteriz. Ancak, elektriğe, doğalgaza, gıda fiyatlarına yol ücretlerine, akaryakıta bu kadar zam olduğu bir zamanda Lüleburgaz Belediyesi’nin su faturalarına zam yapmaması büyük bir başarıdır. Bunun yanında Lüleburgaz Belediyesi bizlerin çalışması ile güzel bir işe daha imza atmış, sıfır su tüketimi olan abonelerden Atık Su Bedeli ve Katı Atık Bedeli alımını kaldırmış. Uygulama yürürlüğe girdiği tarihten itibaren hiç su kullanmayan abonelere gelen 18 TL’li fatura gelmeyecektir. Ak Parti’nin Belediye Meclisi’nde bu kararı sunması tiyatro oyunudur. Bu öneri getiren arkadaşın komisyonda alınan kararda imzası vardır. Sizleri tüm çalışmalar hakkında bilgilendirmeye devam edeceğim” dedi. Tamer Ermut konuşmasının ardından partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Tamer Ermut’un konuşmasının ardından Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz söz aldı. Recep Ayaz yaptığı konuşmada; “Ahmetbey’e DSİ tarafından yapılmasına başlanan büyük barak hükümet bütçe bulamadığı için bitirilemiyor. Bu bitirilebilseydi. Lüleburgaz’a da su verecek bir baraj olacaktı.  Hükümetin yaptığı zamları görmeyip CHP’li Belediye’nin su faturalarını gündeme getirenleri de samimi bulmuyorum” dedi.

 

Toplantının kapanış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Sekreteri Halis Kutlu,; “İl Başkanlığı’nın bize göndermiş olduğu yazı ile 5 kişilik kayyum yönetimini 17 kişiye tamamlama çalışmalarımız sona erdi. Listemizi gönderdik. Her an yönetim onaylanabilir” dedi.

 

Başka konuşan olmayınca toplantı saat 13.15’te sonra erdi.

 

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 00:42 tarihinde yazdırılmıştır.