CHP’de vekillere sitemli toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-13.40 saatleri arasında parti binasında yapıldı.
CHP’de vekillere sitemli toplantı  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp’in ve yönetim kurulu üyelerinin yönettiği toplantıya   CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Avukat Emrah Arslan, Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker,  CHP Kırklareli Kurultay Delegesi Tayfun Erel, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Münevver Ardagül, Lüleburgaz  Belediye Meclis Üyeleri Fuat Baldırlı, Avukat Kemal Pektaş, Aysun Dedeoğlu,  Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz, Lüleburgaz eski İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Kırım, CHP Lüleburgaz önceki İlçe Başkanı Bülent Metin, Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu ile birlikte parti üyeleri katıldı.

 

Toplantıda açılış konuşmasını CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp; “CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı olarak genel merkez ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bizlerin Olağanüstü Seçim yapmamıza gerek olmadığı partimizin Olağan Seçim takviminin her an açıklanacağı belirtildi. Bizim de yönetim kurulumuzu 17 kişiye tamamlamamız söylendi. Bizde bunun çalışmalarına başladık. Partimizin Olağan Seçim Takvimi açıklanıp tarafımıza bildirildiğinde bizlerde derhal üyelerimizle paylaşacağız. Bu arada Kaynarca Belediye Başkanımız Serdar Türker’in amcası ve yengesi vefat etmiş kendisine başsağlığı diliyoruz. Bunun yanında Milletvekilimiz Turabi Kayan’ın Alpulu da katıldığı açılış sosyal medayada eleştirildi. Ancak kendisi burada yok. Bugün yerel bir gazetede açıklaması var. Benim söyleyecek başka bir konu yok. Şimdi söz sizlerde ”dedi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üztünalp bu konuşmasının ardından konuşmak isteyenlere söz verdi. Bakan Üstünalp’in konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz eski İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Kırım söz aldı.

 

Gürcan Kırım yaptığı konuşmada şunları söyledi; “100 yıl önce verdiğimiz kurtuluş mücadelesinde Erzurum Kongresi’ne  Amerikan Mandası’nı İngiliz Egemenliği’ni savunmak için gidenler o zaman kendilerine vatansever diyorlardı.  Şimdi de ülkemizi vatanseveriz diyerek bitiriyorlar. Tarımı bitiriyorlar, çiftçiliği bitiriyorlar. 1980 yılında Tarımda dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri iken şimdi samanı bile ithal ediyoruz. Her fabrika bir kaledir. Alpulu Şeker Fabrikası’nda bu kalelerden manevi değeri en yüksek olandır. Bizlerin önce özelleştirilmesin deyip saha sonra da açılışlarında en önde olmamalıyız. Parti ruhuna göre hareket etmeliyiz.” Dedi.

 

Gürcan Kırım’ın ardından CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin söz aldı. Yeşim Girgin yaptığı konuşmada; “Alpulu Şeker Fabrikası’nda sanki satılmasını kutlarmış gibi bir açılış yapıldı.  Bu açılışa AKP’li vekil katıldı. Vali katıldı, Kaymakam katıldı. Ama CHP’li vekillerde katıldı. Lüleburgaz’dan seçtiğimiz Kırklareli milletvekili katıldı. Bu vekil daha bir iki sene önce Alpulu Şeker Fabrikası satılmasın diyordu. Şimdi ne odluda satılan fabrikanın açılışında en önde yer aldı. Sosyal medyadan paylaştığı fotolara tepki gösterilince de kaldırdı. Sonra bir partilimiz vekilin bu açılışa katıldığı fotoları paylaşıyor. Ve yanlış olduğunu söylüyor. O’nu bir parti büyüğümüz arayıp o paylaşımı hemen sil sonra bir yerlere aday olursan Turabi Bey önüne taş koyar diyor. Bu işler ciddi işlerdir. Çoluk çocuğun üzerine yemin edip yalancı şahitlik yapmaya benzemez. Milletvekilliği sadece düğünlere, cenazelere gitmekle olmaz. Vekil dediğin yapacağı işi yapmadan önce ölçüp biçmelidir. Biz bugün CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri olarak bölgemize daha fazla yatırım gelmesi için mücadele veriyoruz.  Kırklareli’nden iki milletvekilimiz olmasına rağmen Kırklareli’nden sanki vekil çıkaramamışız gibi yalnız hareket ediyoruz. Bu partinin rozeti takanlar biraz daha kendisine dikkat etmeli. Vekilimizin bu açılışa katılmasını son derece yanlış buluyorum” dedi.

 

Yeşim Girgin’in açıklamasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ümit Can söz aldı. Mahmut Ümit Can yaptığı açıklamada; “DSP Lüleburgaz İlçe Başkanı İnci Dalca sosyal medyada Alpulu Şeker Fabrikası satılırken CHP neredeydi demiş. Biz CHP olarak Lüleburgaz’da 25 Mart’ta düzenlenen Alpulu Şeker Fabrikası satılmasın mitingine katılırken burada ne DSP ne de İnci Dalca vardı. Bu soruyu büze soracak en son parti DSP’dir, en son soracak kişi de DSP Lüleburgaz İlçe Başkanı İnci Dalca’dır” dedi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Mahmut Ümit Can’ın açıklamasının ardından Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker söz aldı.

Serdar Türker yaptığı konuşmada; “Kırklareli’nde İl Genel Meclis Üyeleri tüm Kırklareli’ne hizmet götürüyor. Bütçeleri yaklaşık 70 milyon TL. Bu bütçenin yüzde 70’de personel gideri bunun kalanı ile tüm Kırklareli’nin köylerine ve beldelerine hizmet götürmeye çalışıyorlar.  İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB)nin yıllık bütçesi 23, 8 katrilyon. İstanbul’un içme suyunun yüzde 27’si 1994 yılından beri Kırklareli sınırlarından gidiyor. Ama İstanbul bunun için Kırklareli İl Genel Meclisi’ne herhangi bir ücret ödemiyor. Ama ödemesi lazım. Bunun için Milletvekillerimizin mücadele etmesi lazım. Alpulu Şeker Fabrikası’nın önemini herkes biliyor. Pancar, pamuk ve petrol gibi stratejik bir üründür. Bizlerin milletvekilleri de bu fabrikanın satılmaması üçün mücadele etmelidir. “ dedi.

 

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in ardından söz alan parti üyesi Erdal Pehlivan ise yaptığı konuşmada; “Ben partimin isminin HDP ile birlikte anılmasından rahatsız oluyorum.  Genel Merkez yöneticilerinin bu algıyı ortadan kaldırması ve daha dikkatli davranmalarını düşünüyorum” dedi.

 

Erdal Pehlivan’ın ardından söz alan parti üyesi Özcan Papatya’da yaptığı konuşmada; “Milletvekilimiz Turabi Kayan’ın Alpulu Şeker Fabrikası açılışına katılmasına vatandaşlardan büyük bir tepki var. Vatandaşlar bu fotoğrafları bana göstererek CHP’de mi özelleştirmeden yana. O zaman AKP ile ne farkınız var? Diyorlar. Kendilerine cevap veremiyorum. Vekillerimiz gittikleri geldikleri yerlere dikkat etmelidir.” Dedi.

 

Özcan Papatya’nın ardından Lüleburgazlı Aktivist ve TEMA Lüleburgaz eski gönüllü temsilcisi Hakan Dedeoğlu söz aldı.

 

Hakan Dedeoğlu yaptığı konuşmada; “Özcan Papatya arkadaşımız çok haklı. Milletvekilimiz oraya gitmemeliydi. Ama bizlerde var olan haklıdan yana değil güçlüden yana olalım düşüncesi maalesef vekilimizi de esir almış. Alpulu Şeker Fabrikası’nı satın alan Nevzat Demir beni 5 kez davet etti. Beş kez aradı. Ben kendisine bu fabrikayı devlete iade etmeniz gerekir dedim.  Ben satılan Alpulu Şeker Fabrikası’nın açılışına katılmayı vatan hainliği ile aynı buluyorum. Oraya katılmak satışı onaylamaktır. Biz CHP olarak bu satışa karşı değil miyiz arkadaşlar.  Peki bu vekili de daha önce ön seçimle biz seçmedik mi arkadaşlar? Bizler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmalıyız. Belli bir yerlere gelince bu değerleri unutanları da görmeliyiz. Bugün Görünüm Gazetesi’ne bir açıklama yapmış Özür gibi ama özrü kabahatinden büyük. Madem satışa karşı olamadık.  O zaman atın alanlarla iyi geçinelim der gibi bir açıklama. Bugün bölgemizde verilen pancar rakamları gerçeği yansıtmıyor. Pancar üretimi bu iktidar tarafından bitirildi. Bizler CHP’liler olarak güçlüden yana değil her zaman haklıdan yana olmalıyız. Adamcı değil partici olmalıyız.  Benim bu fabrikanın tekrar devletin olacağına inancım var” dedi.

 

Hakan Dedeoğlu’nun bu konuşması partililer tarafından alkışlandı.

 

Hakan Dedeoğlu’nun ardından Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca yaptığı açıklamada; “İstanbul’a da 25 yıl sonra CHP aldı. Büyükkarıştıran’ı da 25 yıl sonra CHP aldı.  Yaptığımız açıklamalara dikkat edelim. Partimizin aldığı galibiyetleri lekelemeyelim” dedi.

 

Ertuğrul Çamlıca’nın ardından söz alan Mustafa Altıntaş ta yaptığı konuşmada; “Alpulu Şeker Fabrikası açılışına vekillerimizin katılması yanlış. Bizlerin de bunları burada söylemesi gerekiyor. Bizler kendi aramızda tartışarak iktidara geleceğiz. Fikir alışverişi yaparak iktidara geleceğiz. Onu konuşmayalım bunu konuşmayalım fikrine katılmıyorum” dedi. 

 

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ın konuşmasından ardından toplantı sona erdi.

 

Ertan BAYER

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 05:11 tarihinde yazdırılmıştır.