Pehlivanköy Panayırı başladı

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde Osmanlı Padişahı 2. Abdulhamit zamanında başlatılan Pehlivanköy Pavli Sonbahar Havyan ve Emtia Panayırı dün 110. kez kuruldu.
Pehlivanköy Panayırı başladı  

Panayırın açılışına Kırklareli Valisi Osman bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Doktor Osman İnan ile birlikte Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’den Belediye Başkanları, Muhtarlar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri,  Oda Başkanları, Siyasi Partilerin temsilcileri katıldı.

 

Dün saat 14.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Pavli Panayırı’nda açılış konuşmaları ve gelen mesajların okunmasının ardından folklor gösterileri gerçekleştirildi.

 

Panayır açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından  Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Çabukel konuklara Pehlivanköy Panayırı’nı gezdirdi.

 

Saat 17.30’da konuklara yapılan pilav ikramının ardından açılış programı sonra erdi.

 

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Çabukel, 15 Eylül 2019 Pazar günü gece 24.00’te sonra erecek olan Pehlvanköy Pavli Panayırı’nı 4 gün  için  Türkiye’den Kırklareli,  Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’nın yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan’dan yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 09:45 tarihinde yazdırılmıştır.