At ve yavrusu düştükleri kuyudan kurtarıldı

Lüleburgaz Güneş Mahallesi Sakızköy Caddesi’nde başıboş halde dolaşan at ve yavrusu tay logar kuyusuna düştü. At ve yavrusu İtfaiye ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.
At ve yavrusu düştükleri kuyudan kurtarıldı  

Sakızköy Caddesi’nde 18 Ağustos Pazar günü saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda başıboş halde bulunan at ve yavrusu, yol kenarında bulunan ve üzeri açık olan 3 metre derinliğindeki logar kuyusuna düştü. At ve yavrusunu gören vatandaşlar durumu Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Ekipleri’ne bildirdi. Bölgeye gelen belediye itfaiye ve fen işleri ekipleri, iş makineleri yardımıyla çukurun çevresi kazarak beton blokları kırdı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından anne at sıkıştığı yerden kurtarıldı. Üzeri pislenen anne at ve yavrusu itfaiye tarafından yıkanarak temizlendi.

Anne atın bir süre ayağa kalkamadığını görenler ata masaj yaparken, iki atında sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yavru atın annesinin kurtarılmasının ardından sevinçle yaptığı hareketler ise görenleri tebessüm ettirdi. At daha sonra doğrulup bölgeden uzaklaştı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 18:26 tarihinde yazdırılmıştır.