Başkan Metin “Beklenti karşılanmadı”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, 17-18 Ağustos’ta Kızılay ile ortaklaşa düzenledikleri kan bağışı kampanyasını değerlendirdi.
Başkan Metin “Beklenti karşılanmadı”  

Türk Kızılayı Lüleburgaz Kan Alma Merkezi tarafından CHP İlçe Örgütünün organizasyonuyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında yaklaşık 100 ünite kan bağışı gerçekleşti. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa düzenledikleri kan bağışı kampanyasını değerlendirdi.

Toplanılan 100 ünite kanın beklentileri karşılamadığını söyleyen Başkan Metin” Kızılay Kan Merkezi ayrı bir birim olmasına rağmen Kızılay’a bağlı olduğu için halkımız Kızılay’a güven konusunda sorun yaşıyor. Bu da kan bağışlarını olumsuz yönde etkiliyor. 6 bin 500 üyemize SMS yoluyla çağrıda bulunduk, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşımlar yaptık. Buna rağmen kampanyaya gerekli ilginin gösterilmediğini düşünüyorum. Farklı sebepleri de olabilir elbette bayram nedeniyle tatilde olanlar vardı, okulların henüz açılmamasından dolayı tatilde olanlar var. Şehrin nüfusunun belli oranı şehir dışında ancak 118 bin nüfuslu Lüleburgaz’da beklediğimiz ilgiyi göremedik. Kızılay Kan Merkezi’nin yetkili kişilerinin tüm kurumlara ulaşarak yanlış algıyı kırması ve insanların güvenini tekrar kazanması gerekiyor. Yönetimsel farklılıkların kan bağışını etkilememesi gerekiyor. Bu işin siyaseti olmaz. Siyasetimiz ayrı, kanımız aynıdır. Bu doğrultuda kan bağışının artacağını düşünüyorum. Bu güveni sağlamalıyız. “ dedi.

Partililere eleştiri

Başkan Metin partililere de eleştiri de bulunarak “ Üyelerimize sitemlerimi dile getiriyorum. Bugün pazartesi, halk toplantılarımızı yaptığımız gün.   Ancak sayı tutmadığından dolayı toplantımızı gerçekleştiremiyoruz. Yönetimimiz olmasa bile partililerimizin toplantıya katılmasını, ülkede yaşanan konulara duyarlı olmasını bekliyoruz. Ülkede AKP faşizmi devam ediyor. Dün Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına kayyum atandı. Ülkenin nasıl bir süreçten geçtiğinin en büyük göstergesi. AKP bunlarla uğraşırken biz bu olaylara duyarsız kalıyoruz. Üyelerime gerçekten sitem ediyorum. Bunların hepsi birbirine bağlı olaylar. Bizde değil diye seçilmiş belediye başkanlıklarına kayyum atamalarına, milli iradeye hipotek konulmasına duyarsız kalmamalıyız. “ dedi. 

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 02:10 tarihinde yazdırılmıştır.