Vahşi Depolama Kırklareli’ni yok ediyor

Kırklareli’nin tarım da verimli, doğal güzellikleri ile turizm uygun doğası son yıllarda artan vahşi depolama ile yok oluyor.
Vahşi Depolama  Kırklareli’ni yok ediyor  

Çevre Bakanlığı’nın tüm uyarılarına rağmen Kırklareli genelinde bu kurallara uymayan müteahitler ve vatandaşlar hafriyatlarını, yıkılan binalardan ortaya çıkan molozları ormanlara ve derelere dökerek hem doğaya hem de akarsularımıza zarar veriyor.

 

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar; “Kırklareli’miz yok oluyor. Tüm ilçe, belde  ve köylerde bu pislik çevreyi yok ediyor. Çevre Bakanlığımız bu konuda genelge yayınladı. Hafriyatların ve vahşi depolama olarak kabul edilen atıkların doğaya atılmamasını yasal olarak gösterilen yerlere bırakılmasını belirtti. Buna uyan müteahitler ve vatandaşlar çok az.  Bu nedenle bu Kırklareli’nin verimli topraklarını vahşi depolama sahası olarak kullanan kişilere karşı yetkililerimizden denetim yapılmasını bekliyoruz. Doğayı kirleten bu kişilere de yasalara uyun. Doğayı kirletmeyin. Cennet gibi ormanları olan Kırklareli’nin doğasını yok etmeyin diyoruz” dediler.

 

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 22:10 tarihinde yazdırılmıştır.