Kulüplerin dikkat etmesi gereken kurallar açıklandı

Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 2019-2020 sezonunda kulüplerin dikkat etmesi gereken kuralları açıkladı.
Kulüplerin dikkat etmesi gereken kurallar açıklandı  

Yapılan açıklamada öne çıkan maddeler ise şu şekilde; “Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör, 1. Amatör, 2. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de takımlarımız 1989 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlar 18 kişilik müsabaka isim listesine 1989 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 (beş) futbolcu ve 1997 ve daha küçük doğumlu en az 5 (beş) futbolcu yazabilirler. 2005 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar. BAL, Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Liglerde 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 5’den az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 17 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi, 3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 15 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 14 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 13 kişi yazılacaktır.

Kulüpler  hakem ataması yapılıp, müsabakaya çıkmadığı maçların hakem ve görevli ücretlerine karşılık U11 ve U12 yaş kategorilerinde 200 TL, U13, U14 ve U15 yaş kategorilerinde 300 TL, U16, U17 ve U19 yaş kategorilerinde 350 TL, Büyükler kategorilerinde ise 400 TL’yi TFF banka hesabına yatırırlar. Yatırmayan kulüplerin lisans işlemleri bağlı oldukları TFF Bölge Müdürlüklerince veya TFF tarafından lisans çıkartma yetkisi verilen ASKF’lerce hakem ve görevli giderleri TFF hesabına ödeninceye kadar yapılmaz.

İlgili kategoride bir lig sezonunda ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu  takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar. Bir sezonda aynı kategoride üç kez 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile müsabakaya gelen takım ligden ihraç edilir. Ayrıca, müsabakaya bir kez gelmeyen takım, 2 (iki) kez de 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile gelirse yine ligden ihraç edilir.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 18:13 tarihinde yazdırılmıştır.