Lüleburgaz’da 2 okula yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması geliyor

Lüleburgaz 80.Yıl Ortaokulu ile Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek Ortaokulu’nda 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 5.sınıflarda da Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim uygulamasına geçilecek.
Lüleburgaz’da 2 okula yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması geliyor  

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Lüleburgaz’da 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle 80.Yıl Ortaokulu ve Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek Ortaokulunda 5.sınıflarında Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulamasına geçileceğini belirtti.

Çetin, yaptığı açıklamada “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı ve uluslararası ilişkilerin hızla arttığı günümüzde yabancı dil bilmenin önemi daha da artmış ve en az bir yabancı dil bilgisi, bireylerin mutlaka sahip olması gereken beceriler arasında yer almıştır. Bu kapsamda 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle İlçemiz Lüleburgaz 80.Yıl Ortaokulu ve Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek Ortaokulunda 5.sınıflarında Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulamasına geçilecektir. 

Bu iki okulun 5.sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri(20 ders saati) ile en az 4 saat seçmeli dersi tamamlamak kaydı ile hafta da 18 saat ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapabilecektir. İlk etapta bu iki okulumuzda haftada 11 ders saati İngilizce dersi yapılacak. Ayrıca bu uygulamayı yapacak okullarda öğrencilerin hazır bulunmuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenleri kurulunca hazırlanan öğretim programları da uygulanabilecektir.” dedi.

“Talep olursa diğer okullara da uygulayacağız”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, “Bu yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerimiz yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenecek ve yabancı dil öğreniminin okullarımızda daha etkin hale getirilmesine ve yabancı dil eğitiminin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimiz hafta da bir ders yabancı uyruklu İngilizce öğretmenlerin katılımıyla pratik yapma imkânı da bulacaklar. Pilot uygulama olarak başlayacağımız bu programları 2020-2021 eğitim öğretim yılında velilerimizin talepleri doğrultusunda ilçemizin diğer okullarında da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 19:47 tarihinde yazdırılmıştır.