Murat Gerenli acil grup toplantısı yaptı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Doktor Murat Gerenli, 25-26-27 Temmuz 2019 tarihlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Belediye Başkanları ile Afyon’da yapmış olduğu toplantıya katılmıştı.
Murat Gerenli acil grup toplantısı yaptı  

Bu toplantı dönüşü CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile acil grup toplantısı yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Meclis Üyeleri’ne Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun  Afyon’da duyurmuş olduğu CHP’ni Yerel Yönetimlerde ki 7 maddelik Temel İlkeleri okudu.

 

Murat Gerenli, CHP liderinin Afyon’da Belediye Başkanları’na ilettiği “ 1-Yönettiğiniz Belediyede hemşerilerinizi, inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibari ile ötekileştirmeyiniz.  Tüm vatandaşları kucaklayınız. 2-Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil,  halk için üretiniz.  Sizi bulunduğunuz makama taşıyanın belde halkı olduğunu asla unutmayınız. 3-Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız.  Yatırımlarınız bu mahallelere öncelik veriniz.  Hizmet programınızda özellikle engelli-dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine  irade ortaya koyunuz. 4-Yoksullar yardım yaparken insan onurunu koruyunuz. Ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyiniz.  Yani halkçılığın temel ilkelerinden olan “sağ elin verdiğini sol el el görmeyecek” anlayışına uygun davranınız. 5-Harcamalarınız, yatırımlarınızı mali disiplin içinde planlayınız.  Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veriniz.  Bütçe kullanımlarınızla ilgili olarak belli aralıklarla belde sakinlerini ve kamuoyunu bilgilendiriniz.  Bu aynı zamanda israfla mücadele demektir. Hiç kimse unutmasın kul hakkı halkçılığın temel ilkelerinden biridir. 6- Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Halkçığın bir diğer temel ilkesi olan işi ehline verme kuralını, her atamada göz önünde bulundurunuz.  Kamu yararına uygun olması şartıyla sizden önce başlatılmış projeleri sürdürünüz. 7-Belediyeyi adaletle yönetiniz. Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savununuz ve gereğini yapınız. Belediye çalışanlarının özlük haklarını koruyunuz, kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayınız. Böylece size oy vermeyenlerin dahi saygı duymasını sağlarsınız.” Şeklindeki Yerel Yönetimlerdeki CHP’nin Temel İlkelerini okudu.

 

Daha sonra söz alan bazı CHP’li Belediye Meclis Üyeleri işe alımlarda CHP’li Belediye Meclis Üyesi Avukat İsmail Yurdatapan’ın oğlunun 39 yaşında olmasına rağmen yaş sınırı 35 olan bölüme alındığını ama 35 yaşını doldurmamış kişilerin yaşlısın diyerek elendiğini dile getirdi. Bu belediye meclis üyeleri bir belediye meclis üyesinin oğlu için böyle bir torpil yapılmasının doğru olmadığını belirterek “Ya işten alınma iptal edilmeli ya da Bu belediye meclis üyesi istifa etmelidir” dediler.

 

İşten alım komisyonunda yer alan Belediye Başkan Yardımcıları’ndan Leyla Güncer’in de “İçim rahat. Ama bir daha ki sefere daha da dikkatli olurum” dediği öğrenildi.

 

Daha sonra söz alan İsmail Yurdatapan’dan çocuğunun yaşadığı sıkıntıları anlattıktan sonra “Oğlum bu işi hak ediyor. Ama istiyorsanız istifa ederim” dedi.

Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin  ve çoğu Belediye Meclis Üyelerinin sessiz kalması üzerine CHP’nin grup toplantısı her herhangi bir istifa olmadan sona erdi.

 

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 22:01 tarihinde yazdırılmıştır.