Lüleburgaz’da 4 saatlik yavru kedi operasyonu

Lüleburgaz Fatih Caddesinde bir aracın motor kısmına giren yavru kedi, yaklaşık 4 saatlik uğraş sonucunda itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı.
Lüleburgaz’da 4 saatlik yavru kedi operasyonu  

Fatih Caddesi Beyaz Giyim önünde bulunan Mustafa Adakan’a ait minibüsün motoruna kaçan yavru kedi, çevre esnafı seferber etti. Esnaf ve vatandaşlar Elif Karakaya’ya ait yavru kediyi yaklaşık 3 saat bulunduğu yerden çıkartmaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Araç sahibi Adakan’ın işe gideceğini belirtmesi üzerine İtfaiye’ye haber verildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracın tekerleklerine koydukları rampayla aracın altına girerek yavru kediyi yaklaşık 1 saatlik uğraş sonucunda kurtarmayı başardılar. Bulunduğu yerden çıkartılan yavru kedinin hırçın tavırları 3 İtfaiye Personelinin elinden yaralanmasına neden oldu. İtfaiye personelleri olayın ardından hastaneye gittiler.

Yavru kedinin sahibi Elif Karakaya, yaptığı açıklamada kedisine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Yakın zamanda anne kediyi Belediye Veterinerlik Hizmetlerinde kısırlaştırdık. Yeni yeni tekrar bize alıştı derken, bu sefere de yavrusu kaçtı. Atatürk Mahallesi’nde oturuyorum. Oradan buraya bir arabanın motoruna girerek geldiğini düşünüyorum. Yaklaşık 2 gündür burada bulunan esnaf arkadaşlar bakmışlar. Bugünde kardeşim bizim kediye benzetip fotoğrafını çekti ve bana gönderdi. Buraya geldiğimizde arabanın motoruna girmişti. İtfaiye ekiplerine haber verdik. Sağ olsunlar onların sayesinde tekrar kavuştuk yavrumuza.” ifadelerinde bulundu.

Hayvan sever esnaflar Beyaz Giyim sahibi Özkan Ündevli ile Umut Giyim Sahibi İsmail Öbek, 2 gündür kediyi kendilerinin beslediklerini ve onu çok sevdiklerini belirterek, ailesine kavuşmasını sevinçle karşıladıklarını söylediler. Araç sahibi Mustafa Adakan ise yavru kedinin kurtulmasına çok sevindiğini belirterek, “İşimizden olsak da çok şükür kedi sağ salim kurtarıldı. İtfaiye ekiplerine teşekkür ederim.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 04:03 tarihinde yazdırılmıştır.