İşten çıkarılan işçiler Evrensekiz’de eylem yaptı

DİSK Genel İş Sendikası Evrensekiz Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerle ilgili Lüleburgaz Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Daha sonra işçiler belediye önüne giderek eylem yaptı.
İşten çıkarılan işçiler Evrensekiz’de eylem yaptı  

DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Lüleburgaz Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduktan sonra açıklamalarda bulundu. Şen, yaptığı açıklamada işçilerin işten çıkarma nedeninin sendika üyeliği olduğunu belirterek yaptıkları suç duyurusunun işçinin sendika seçme hakkına müdahaleden olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından Evrensekiz Belediyesi önüne gidilerek işten çıkarılmalar nedeniyle eylem gerçekleştirildi. Çıkarılan işçiler ile Sendika üyeleri burada basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bizler, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na üye olduk diye, belediyedeki işimize son verilen işçileriz. DİSK/Genel İş, Trakya’daki belediyelerin hemen hemen hepsinde örgütlü, sadece Trakya’da 8 binden fazla üyesi olan Türkiye’nin en büyük sendikalarından biridir. Bizlerde, anayasal hakkımız kullanarak Genel İş’e üye olduk.

Hangi sendikaya üye olacağımıza belediye başkanı değil biz karar veririz. Bu yasalar bize tanınmış bir haktır. Bizi başka bir sendikaya üye olmaya zorlamak ya da tercihimizden dolayı işten atmak anayasal bir suçtur ve Belediye Başkanı Mustafa Nalbant bir anayasal suç işlemiştir.

Biz işimizin, ekmeğimizin peşindeyiz. Bu nedenle bizler işimize dönmek, alın teriyle ekmeğimizi kazanmak istiyoruz. İşimizi ve ekmeğimizi geri almak amacıyla sendikamız Genel İş öncülüğünde mücadelemizi yürütüyoruz. Ve bu konuda kararlıyız.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 12:43 tarihinde yazdırılmıştır.